Frigarui de pui cu legume
PREGATIRE
20 minute
GATIRE
15 minute
TOTAL ESTIMAT
35 minute
INGREDIENTE
INTRODUCERE
Reteta de frigarui de pui cu legume exista inca de la descoperirea focului. Indiferent de carnea sau legumele alese reteta de frigarui este un deliciu al gratarelor si o masa foarte echilibrata din punct de vedere nutritional.
In aceasta reteta, pulpele de pui joaca un rol foarte important si de aceea va sfatuiesc sa alegeti o sursa cat mai de incredere pentru procurarea pulpelor sau a carnitei de pui in general.
Incet incet am renuntat in proportie de 80% sa mai cumparam carne de pui din supermarket , poate si din cauza ca suntem norocosi pentru ca parintii nostri inca mai cresc pasari in curte , dar se gasesc surse de incredere pe grupuri de FB unde fiecare vinde ce are prin curte sau prin cunostinte. Nu stiu daca se gasesc asa usor in orasele mari , insa la periferia oraselor sigur se gasesc localitati in care oamenii mai vand ce cresc/cultiva in curte.
MOD DE PREPARARE
In primul rand incepem prin a taia carnea in bucati/cuburi/rondele , oricum doriti voi sa le puneti pe frigaruie.
Condimentam carnea intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust, Usturoi granulat , boia afumata , oregano si busuioc uscat.Amestecam bine continutul si il lasam de preferat 2 ore in frigider pentru a asimila carnea cat mai multe condimente.
FINALIZARE PREPARAT
Cat timp carnea se marineaza taiem legumele la aceeasi dimensiune cu carnea pentru a se gati uniform si a se aseza bine pe gratar (frigaruiele ori le tineti in apa 10 minute inainte sa asezati toate ingredientele pe ele si sa le puneti la gatit sau in congelator). Montam toate ingredientele pe frigaruie in ordinea care ne place si punem la gatit . Focul sa nu fie foarte iute pentru ca nu se va patrunde cum trebuie carnea si riscam sa ardem legumele.
Noi va recomandam 2 sosuri cu care acest preparat se inbina perfect. Primul sos este simplu intr-un bol mic se pune sos de soia si se amesteca cu fulgi de chilli , acest sos este pentru cei care prefera mancarea mai iute. Al doilea sos este sosul clasic de usturoi cu iaurt ( puteti vedea reteta de sos de usturoi chiar aici ).
CONCLUZIE
Acest preparat este foarte delicios si aromat , se face foarte rapid si este indragit de toti iubitorii de gratare.
Acest preparat este echilibrat din punct de vedere nutritional pentru ca avem si carne si legume ce ne ofera un aport de nutrienti suficient de bun pentru un pranz in familie sau cu prietenii.
Puteti alege ce legume va plac nu exista un model standard, puteti folosii dovlecel, vanata, rosii, ciuperci, ardei, ardei iute, ceapa, sparanghel, morcov etc.
Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.
Poti viziona si articolul despre Creveti in sos de unt.