Pizza cu Blat Subtire – Reteta Simpla

pizza cu blat subtire

Reteta de pizza cu blat subtire provine din bucataria Italiana. Termenul de „pizza” a fost menționat pentru prima oară într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orăsel italian din sud, lângă Napoli. Conform acestuia, un lucrător dintr-o fermă trebuia să îi dea episcopului orașului ‘duodecim pizze’ cu ocazia unor sărbatori.

RETETA PIZZA CU BLAT SUBTIRE

Pregatire 1 hour 30 minutes
Gatire 25 minutes
Timpul Total 1 hour 55 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Italiana
Portii 4 Persoane

Ingrediente
  

  • 500 g Faina 650
  • Sare si Zahar
  • 375 ml Apa
  • 7 g Drojdie Uscata
  • 1 lingura Ulei de masline
  • Oregano si Busuioc Uscat
  • Salam
  • Ciuperci
  • Ardei
  • Carnati
  • Pasta de Rosii
  • Mozzarella sau cascaval

PIZZA CU BLAT SUBTIRE RETETA


Pizza cu blat subtire
Făină pentru Pizza

În orice rețetă de pizza indiferent de zona Europei ingredientul principal , făina , trebuie sa fie de calitate. Noi personal , am inceput de ceva timp sa folosim făina de la moară. Este naturală , de calitate și știm ce conține. Vă recomandăm și vouă să faceți la fel, încă se gasesc pe lângă orașele mari locuri cu moara de unde o puteți cumpăra. Dacă totuși nu găsiți puteți folosi o făină 650.

Făina integrală măcinată la moară cu pietre aduce beneficii suplimentare. Prin comparație cu faina albă datorită conținutului său de numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5. Conține și un antioxidant puternic, vitamina E,care protejează membranele celulare și celulele cerebrale de daunele provocate de radicalii liberi. 120 grame de făină integrală conțin 7,6 mg de niacină (38% din doza recomandată zilnic). In schimb aceeași cantitate de faină albă conține numai 0,8 mg.


MOD DE PREPARARE


In primul rand incepem prin a face aluatul pentru blatul nostru de pizza , piesa cea mai importanta din preparat.

Incalzim cantitatea de apa pana undeva la 30-35 grade si o punem in bolul in care framantam , adaugam jumatate de lingurita de zahar si drojdia. Amestecam bine continutul si deasupra preseram faina , acest lucru va activa drojdia si glutenul din faina. Lasam 5 minute pana cand vedem ca se formeaza cateva bule in faina. Incepem si adaugam treptat cantitatea de faina si amestecam cu o lingura de lemn pana cand toata faina este incorporata. Putem sa punem o lingura de ulei de masline pentru a fi mai usor de framantat si adaugam sarea inainte de a finaliza framantatul. Incercati sa nu insistati cu framantatul sa lasati mai „liber” aluatul. Se va lasa la loc calduros sub prosoape la crescut aproximativ 45 min. Din aceasta cantitate de aluat se pot face 2 pizze de dimensiuni mari. Noi avem o tava rotunta cu diamentru de 35 cm. Intre timp putem pregatii sosul de pizza si topingurile alese de voi. Sosul se va face din piureul de rosii dizolvat cu apa in care punem oregano si busuioc uscat, sare si piper, 1 lingura de ulei de masline. Va recomandam Reteta noastra pentru pasta de rosii.


FINALIZARE PREPARAT


pizza cu blat subtire
Aluat de pizza

Toppingurile sunt la decizia voastra, noi in lista de ingrediente am facut cateva sugestii cum ne plac noua pizzele.Dupa ce aluatul este crescut si sa dublat in dimensiune, dam drumul la cuptor 240 grade, se unge tava in care coaceti pizza cu ulei de masline foarte bine, se rupe jumatate din aluat si se intinde prin tapare cu podul palmei pe intreaga suprafata a recipientului. Se pune sosul de pizza pe blat incat sa acopere tot blatul si in final ornam cu ce ne place noua.


CONCLUZIE


Noi dupa ce am pus sosul de rosii am adaugat toate toppingurile noastre preferate. Folositi si voi doar ce va place.

pizza cu blat subtire
Pizza cu blat subtire

Preparatul se lasa 10 minute la temperatura de 240 grade iar dupa se reduce la 200 grade pentru inca 10 minute.

Blatul devine crocant la exterior si moale la interior. Cantitatea de aluat pentru blat trebuie adaptata in functie de recipientul in care gatiti. De exemplu din cantitatea descrisa in reteta puteti face o pizza in tava neagra a cuptorului si inca o pizza mai mica.

Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.

Poti viziona si articolul despre Frigarui de pui cu legume.

Ne găsiți și pe Facebook!