Salata de gulie cu pui
PREGĂTIRE
30 minute
GĂTIRE
20 minute
TOTAL ESTIMAT
50 minute
INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
Rețeta pentru salata de gulie cu pui poate fi văzută ca o bună alternativă pentru salata de boeuf. Ingredientele ecologice sunt preferate pentru a da o savoare gustului total al rețetei iar aceste produse încă se mai pot găsi în târguri sau piețe.
În primul rând guliile sunt o importantă sursă de vitamina C (100 g gulie crudă aduce un raport de 140% din necesarul zilnic recomandat) și potasiu. Aceasta legumă care la prima vedere pare o rădăcinoasă, crește la nivelul solului și este o legumă vitalizantă și dietetiăa. Prin conținutul său caloric scăzut este indicat în dietele de menținere a siluetei sau de slăbire (100 g gulie crudă = 25 calorii).
Mise-en-place (mezanplas – fonetic)
Începem prin gătirea pieptului de pui aproximativ 20 min prin fierbere la foc mediu. Curățăm guliile cu un cuțit econom și le dăm pe răzătoare (mai mic sau mai mare, după cum preferați). Usturoiul, mărarul și frunzele de busuioc se toacă mărunt și se așează într-un bol mare unde se vor pune toate ingredientele. Pieptul de pui, după ce este gătit, se va lăsa la răcit și se va toca și el mărunt.
În cazul maionezei puteți consulta rețeta de maioneză de aici și să o folosiți în preparatul vostru. Puteți folosi ca și înlocuitor al maionezei în rețeta de salată de gulie cu pui iaurtul, astfel aportul caloric va scădea (nouă ne place cu maioneză, asta e, plângem la analize).
Amestecăm toate ingredientele peste care adăugăm sare, piper, suc de lămâie după gust (chiar și uleiul de măsline se poate reduce sau scoate din rețetă). Compoziția devine „legată” și se bagă la frigider pentru 30 min acoperită cu folie alimentară.
Îti recomand să vezi și rețeta de Salată de Vinete.
Poftă Bună ! ! !