Maioneza de casa
PREGĂTIRE
15 minute
GĂTIRE
10 minute
TOTAL ESTIMAT
25 minute
INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
Rețeta pentru maioneza de casă este una dintre cele mai simple rețete pentru sosuri. Ouăle, un element foarte important al acestei rețete, ar fi mai bine să fie ecologice, le mai puteți procura din târguri sau piețe unde antrepenorii își comercializează produsele.
Vă recomand să începeți să fierbeți cele 2 ouă timp de 10 minute. Timpul de 10 minute este necesar pentru a putea obține gălbenușurile tari pentru realizarea rețetei.
Acum urmează să povestesc câteva informații pe care e bine să le știți despre ou, câteva generalități. Oul reprezintă cel mai complet aliment, conținând toate substanțele necesare organismului. Este bogat în proteine cu înaltă valoare biologică, grăsimi, vitamine și minerale. Proteinele din ou se găsesc în albuș, ele au o valoare biologică înaltă și conțin toți aminoacizii esențiali necesari organismului. Albușul nu conține grăsimi și colesterol. În gălbenuș regăsim vitamine în special complexul B și liposolubile (vit. A,D,E și K). Oul nu conține vitamina C.
Eu personal fac maioneza cu mixerul vertical, este mai rapid și mai comod (se poate face foarte bine și cu telul dacă vreți sa băgați mușchi). Încep prin a pune în recipientul mixerului uleiul, gălbenușurile fierte pisate bine, galbenușul crud și lingura de mustar. Se pornește mixerul și apare magia. Dacă simțiți că se taie sosul se mai poate adăuga puțin muștar sau încă puțin gălbenuș fiert pisat, însă nu cred că vor fi probleme. La final se adaugă sarea și sucul de lămâie după gust, împreună cu piperul care de preferat să fie alb pentru a avea sosul o culoare uniformă.
Acestea se vor transforma într-o textură cremoasă numai bună de folosit în alte preparate sau de a înfige cartofii prăjiți în el.
Îti recomand să vezi și rețeta de Salata de gulie cu pui
Poftă Bună ! ! !