Iaurt de casa

iaurt de casa


PREGATIRE

5 minute

GATIRE

15 minute

TOTAL ESTIMAT

20 minute


INGREDIENTE

  • 250 g Iaurt
  • 500 ml lapte

MOD DE PREPARARE

Iaurtul de casa chiar daca toata lumea „fuge” de el si evita sa il prepare , este foarte simplu de realizat.

iaurt de acasa
Lapte

In primul rand trebuie sa fac mentiunea ca avem nevoie de 2 produse cat mai bio. Noi personal avem o sursa sigura de lapte pe care il fierbem si il depozitam in frigider. Iaurtul prima data am cumparat tot de la sursa noastra sa il folosim drept chiag in preparatul nostru.

Se pot folosi si produse cu eticheta Bio din supermarket reteta va iesi cu siguranta. Insa noi recomandam sa gasiti o sursa de unde puteti lua lapte si iaurt natural direct de la „sursa” *wink*.


FINALIZARE PREPARAT

Pentru inceput punem laptele la fiert pe foc mic si il lasam pana cand acesta incepe sa fiarba.(se formeaza bulele de aer si ies la suprafata)

Sfatul meu este sa cumparati borcane de sticla cu capac prin infiletare de 330ml.

In borcane se va pune in mod egal cele 250 g de iaurt si asteptam sa se raceasca laptele in jurul temperaturii de 40-45 grade celsius. Turnam laptele in borcane si amestecam bine tot continutul. Borcanele se vor infasura in prosoape de bucatarie si se vor lasa la o temperatura mai ridicata , recomandat este sa fie o temperatura de 25 grade celsius. Noi le depozitam aproape de calorifer pe timp de iarna. Iaurtul se lasa peste noapte aproximativ 12 ore la inchegat.

iaurt de casa
Iaurt de casa

CONCLUZIE

Iaurtul de casa este gata si se poate consuma imediat.Totusi noi il preferam mai rece si il depozitam in frigider.

iaurt de casa
Iaurt de casa

Depozitarea in frigider intrerupe/incetineste procesul de fermentatie.Daca vedeti ca iaurtul nu este suficient de inchegat ii puteti prelungii timpul de fermentatie la 14-15 h.

In cazul in care cumparati produse Bio selectati produsele cu o cantitate de grasime mai mare. Iaurtul poate fi combinat si cu fructe inainte de depozitarea la frigider.

Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.

Poti viziona si articolul despre Sosul de usturoi.