Sos de usturoi
PREGATIRE
10 minute
GATIRE
0 minute
TOTAL ESTIMAT
10 minute
INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
Sosul de usturoi este unul dintre cele mai populare sosuri in bucatarie. Acesta este foar practic si poate fi folosit in combinatie cu o multitudine de preparate. Gradul de dificultate al prepararii este foarte scazut iar timpul de executie este mic.
In primul rand incepem prin a curata vedeta noastra Usturoiul.(pentru a vedea o descriere , valori nutritionale , utilizarea medicinala,beneficiile consumului si un scurt istoric al usturoiului apasa aici)
Usturoiul curatat se va zdrobi si se va depozita intr-un bol incapator.Peste acesta adaugam putina sare si incepem sa frecam cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei pana acesta incepe sa se umfle si terminam cantitatea de ulei.
FINALIZARE PREPARAT
Dupa ce usturoiul a fost frecat cu ulei si sare nu ne ramane de facut doar ultimul pas , adaugarea iaurtului, sucul de lamaie dupa gust, piperul (alb de preferat) si amestecarea compozitiei finale.
Iaurtul sau Smantana aleasa (cel putin noi) o preferam sa fie cu o cantitate de grasime mai mare pentru a inchega cat mai bine sosul. Noi va recomandam sa va faceti singuri iaurtul , este destul de usor si nu necesita foarte mult timp de preparare.(puteti consulta reteta noastra de iaurt chiar aici)
Sosul de usturoi este gata si se poate consuma imediat.
OPTIONAL
Optional puteti folosi in sosul de usturoi marar tocat marunt.
Mararul aduce o nota de prospetime si savoare sosului de usturoi , iar noi il folosim cand usturoiul este prea iute pentru ca nu se mai simt chiar asa de „arzator” usturoiul din sos.(pentru a vedea o descriere , valori nutritionale , utilizarea medicinala,beneficiile consumului si un scurt istoric al mararului apasa aici)
Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.
Poti viziona si articolul despre Sosul de maioneza.