Pastrama de miel la gratar

Pastrama de oaie la gratar

RETETA PASTRAMA DE MIEL LA GRATAR

Pastrama de miel la gratar este una dintre cele mai populare feluri de a prepara pastrama. Mai jos regasiti o reteta pe care noi o folosim cu placere de fiecare data cand facem o pastrama fie de miel sau oaie.



PREGĂTIRE

10 minute

GĂTIRE

15 minute

TOTAL ESTIMAT

25 minute


INGREDIENTE


CUM SE GATESTE PASTRAMA DE MIEL LA GRATAR


Fiind din zona Dobrogei , în momentul în care stabilim un grătar pregătim și puțină pastramă , cât să ne facem pofta. Carnea de miel conține foarte mult fier care este benefic organizmului însă trebuie să avem grijă la cantitatea consumată.

Pastrama de miel la gratar
Pastrama de miel

Bait pentru carnea de miel la gratar. Înainte cu 24 de ore pregătim carnea pentru grătar. Începem cu fasonarea bucaților de carne , încercăm să tăiem sau să crestăm carnea cât mai subțire , cam un deget grosime pentru a se pătrunde cum trebuie. Într-un recipient așezăm carnea , punem 2 linguri de ulei de măsline și vinul roșu. Adăugăm Oregano , Busuioc, Cimbru și Rozmarin după gust. Rupem foaia de dafin și rozmarinul care vor ajunge peste carne împreună cu ardeiul iute. Presărăm sare ,piper, boia afumată și sosul de soia (1 lingură) și începem să amestecăm toată compoziția astfel încât carnea să fie acoperită în totalitate.


PASTRAMA DE MIEL LA GRATAR


Înainte cu 2 ore de gătirea efectivă vă recomand să scoateți carnea să o lăsați la temperatura camerei.

Comparativ cu pastrama de oaie la grătar , pastrama de miel este fragedă și nu are acel gust intens. Pastrama de miel ținută în baiț poate fi consumată și de cei care nu preferă gustul intens de oaie pentru că nu este la fel de agresiv în gust. Vă rog să aveți în vedere să nu cumpărați un miel mai mic de 9-10 kg pentru că va conține foarte multe purine , care-l fac greu de digerat. Dacă aveți probleme cu digestia , după masă puteți mânca ananas și kiwi deoarece acestea au anumite enzime care vor face digestia ușoară.


FINALIZARE PREPARAT


După ce am încins gratarul , punem pastrama , aveți grijă totuși să nu fie prea „tare” focul să ardeți carnea. Încercați să întoarceți carnea cât mai des pentru a se pătrunde în întregime și a nu o arde. Carnea după ce este gătită la interior va avea culoarea cafelei cu lapte și va fi foarte fragedă.


CONCLUZIE


Carnea de miel este foarte sănătoasă , conține acizi grași Omega 3, complexul B , fier, zinc și fosfor iar 65% din grasimile conținute de acestea sunt mononesaturate și polinesaturate, altfel spus cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru organism.

Pastrama de miel la gratar
Pastrama de miel la gratar

Noi la fiecare grătar pregătim un sos de iaurt/smântână cu usturoi. Dacă sunteți interesați să vedeți rețeta pentru sosul de usturoi cu iaurt apăsați aici.

Pastrama de miel se poate face în mai multe feluri , vă recomandăm să vizionați și rețeta pentru baiț mai detaliată. În principiu dacă carnea este ținută în baiț ea va deveni fragedă și suculentă.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE