Pastrama de miel

pastrama de miel

RETETA PASTRAMA DE MIEL

Bun venit pe blogul meu culinar! Astăzi te voi învăța să pregătești o reteta pentru pastrama de miel. Este o rețetă cu arome bogate și texturi îmbietoare care se poate pregati pentru masa de Paste.

Pregatire 20 minutes
Gatire 1 hour 10 minutes
Timpul Total 1 hour 30 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 1.5 kg Carne de Miel
  • Sare si Piper
  • 550 ml Vin Rosu
  • Boia afumata
  • Oregano si Cimbru uscat
  • Ulei de Masline
  • Rozmarin si Cimbru uscat
  • 1 capatana Usturoi
  • Fulgi de Chilli Optional

CUM SE FACE PASTRAMA DE MIEL

Pastrama de miel / oaie este, de asemenea, cunoscută sub numele de carne roșie și este foarte benefică pentru persoanele care suferă de probleme de infertilitate, energie scăzută, deficit de proteine ​​etc. Există mulți nutrienți esențiali depozitați în cantități mari în carne de oaie, cum ar fi vitamina B, vitamina E, vitamina K, colesterol, proteine, electrolit, grăsimi naturale, acizi grași omega 3, acizi grași omega 6, calciu, zinc, fier etc. În principal, va trebui să recurgeți la consumul multor lucruri pentru a avea valori nutritive diferite. Dimpotrivă, consumul de carne de oaie este cel mai bun mod de a obține hrană optimă pentru corpul dumneavoastră.

carne de miel
Carne de miel

În primul rând carnea se va fasona și se vor lăsa cateva bucăți și cu seu. Carnea poate fi tăiată în mai multe moduri însa noi preferăm să o tăiem la o grosime de 2 degete și sub formă de fâșii cu lungime de 5-6 cm. Într-un container adăugăm carnea și ingredientele noastre, totul se face și după preferințe însă câteva sunt necesare. Adăugăm 250 ml de vin , sare și piper după gust, busuioc, cimbru și 4 căței de usturoi zdrobiți, rozmarin și boia afumată. Opțional puteți adăuga fulgi de ardei iute , foi de dafin , oregano. Carnea se va ține în baiț minim 24 h la frigider. Recomandăm minim 48 ore baiț înainte de gătire.


MOD DE PREPARARE


Pentru început punem o tigaie sau ceaun la încins în care punem uleiul. Adăugăm carnea în momentul în care uleiul este încins și dacă avem bucați cu seu o adăugăm întâi pe aceasta până când seul se rumenește și ulterior adăugăm toată cantitatea și o călim până începe să se rumenească pe toate părțile.

Punem 300 ml de vin și 200-300 ml de apă , punem capacul și o lăsăm la foc mic timp de 60-75 min până carnea devine fragedă (în cazul în care este nevoie completăm cu apă). După 30 min de fierbere la foc mic , adăugăm 4 căței de usturoi întregi sau pisați, sare ,piper, usturoi granulat și opțional 1 buc foaie de dafin și dacă toți participanții la masă mănâncă picant puteți pune și 1 ardei iute uscat. Carnea se lasă până toată apa și vinul scade iar ulterior dacă este suficientă grasime se prăjește carnea în gasime până aceasta se rumenește (dacă nu, puteți adăuga puțin unt pentru prăjire)


FINALIZARE PREPARAT


carne de miel
Pastrama la ceaun.

Garniturile pot fi cele pe care le doriți voi, de la cartofi gratinați , salate , sosuri etc.


PASTRAMA DE MIEL


Pastrama de miel este foarte consumată în perioada sărbătorilor de Paște. Carnea de miel este foarte sănătoasă dacă se consumă cu moderație. Această carne ținută în baiț minim 24 h poate fi consumată chiar și de cei cărora nu le place gustul și mirosul de oaie . Prepararea cărnii schimbă gustul și mirosul iar dacă procesul de gătire este prin fierbere în vin, devina fragedă și „prietenoasă” cu toată lumea.

pastrama de oaie
Pastrama de miel

Noi preferăm să punem și o salată de rucola cu mix de semințe , să nu zicem ca nu mâncăm sănătos.

Preparatul se servește cu un pahar de vin roșu și cel mai important alaturi de familie și prieteni dragi.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!

Poți viziona și articolul despre Reteta de cozonac cu nucă și cacao.