Muraturi mix
PREGATIRE
15 minute
GATIRE
0 minute
TOTAL ESTIMAT
15 minute
INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
Muraturile sunt o traditie de iarna pentru noi romanii , incepem din toamna cand majoritatea legumelor sunt proaspete si de sezon si terminam de sarbatori cand toata lumea serveste langa friptura o salata de muraturi mix.
Reteta de muraturi este foarte simpla si exista multiple feluri de mraturi in saramura de sare sau cu otet sau combinate.
Noi folosim aceasta reteta in fiecare sezon pentru ca nu lasam la murat foarte mult, ne plac legumele crocante si sa isi „traga” destula sare.Este de preferat sa fie tinut intr-un loc racoros precum un beci , pentru a se mura corespunzator (nu trebuie sa existe fluctuatii prea mari de temperatura)
FINALIZARE PREPARAT
Pentru inceput curatam toate legumele si le spalam bine. Borcanul pe care il veti folosi sa fie cat mai ermetic si sa fie foarte bine curatat. Borcanele folosite de noi sunt de 1.15 l (asa le-am gasit).
Legumele le taiem fasii lungi si groase cat un deget pentru a se face uniform (cat se poate de uniform). „Indesam” toate legumele in borcan si separat intr-un bol punem cantitatea de otet , adaugam 400 ml de apa si sare (cantitatea de sare depinde si de preferinte , noi punem 1 g la fiecare 10ml de compozitie ) in exemplul nostru punem 50 g de sare. (totusi pun putin in plus fara sa stie nimeni , imi plac foarte sarate *wink*.
Amestecam pana cand sarea este dizolvata complet si la final o adaugam in borcan cat sa acopere toate legumele. Incercam sa scoatem tot aerul din borcan pentru ca saramura sa acopere toate legumele (si intre ele).
CONCLUZIE
Reteta de Muraturi mix este foarte apreciata ca si garnitura la o friptura sau dupa o noapte in care credeai ca mai ai 20 de ani ^_^ .
In borcan putem pune piper boabe si 2-3 catei de usturoi intregi (dar curatati) , vor da un gust mai buna preparatului final.
Aceasta reteta este „furata” de la bunica mea , care nu stia de vreun gramaj , stie ea cat sa puna la ochi sa iasa bune. Acest mix de muraturi se tine in saramura minim 1 saptamana pentru a prinde sare legumele . Dupa deschidere borcanul se va pastra la frigider.
Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.
Poti viziona si articolul despre Storceag