Cotlet de porc cu cartofi la cuptor
RETETA COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR
Bine ai venit, astăzi te voi învăța să pregătești o delicioasă rețetă de cotlet de porc cu cartofi la cuptor. Această combinație clasică de arome și texturi va încânta cu siguranță toți iubitorii de mâncare bună!
Ingrediente
- 1.5 kg Cotlet de Porc
- 4 catei Usturoi
- 6 buc Cartofi
- Ulei sau Untura
- Sos de Soia
- Sare si Piper
- Cimbru si Rozmarin proaspat sau uscat
- Ulei de Masline
- Boia Dulce
- 100 ml Vin Alb
COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR
Inainte de toate incepem prin a pune la preincalzit cuptorul , la 180 grade celsius.
Cartofii se curata si se taie in sub forma de wedges.
Condimentam cartofii cu sare , piper , cimbru si rozmarin, boia dulce si ulei de masline.
Cartofii eu i-am pus intr-un vas termorezistent (yena) si am pus 3 linguri de untura proaspata peste ei.
Daca nu aveti untura nu este o problema , puneti mai mult ulei de masline sau ulei de floarea soarelui.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR ?
Cea mai buna reteta pentru cotlet de porc la cuptor cu cartofi.
Pueti pune cartofii la cuptor preincalzit la 180 grade, acestia se vor gati intre 25-35 minute in functie de cat de prajiti vreti sa fie.
De regula noi ii tinem pana fac o crusta aurie la exterior. Vor deveni putin crocanti la exterior si moi la interior.
COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR RETETA
Cotletul de porc daca il aveti bucata intreaga , il taiati in felii de aproximativ un deget si jumatate , daca are grasime pe el , nu o inlaturati , grasimea va da extra aroma produsului.
Carnea o condimentam cu cimbru , boia dulce, sare si piper , sos de soia si usturoi taiat in felii. Bucatile de cotlet se intind pe o tava , eu pun si o hartie pentru copt in tava pentru a proteja si tava de arsura ,si sa prevenim si lipirea preparatelor. In tava adaugam 100 ml de vin alb sau bere si 100 ml de apa pentru extra savoare si fragezime.
Dupa ce cartofii si cotletul au stat aproximativ 10-15 minute la cuptor, setam cuptorul la 200-220 grade celsius si finalizam produsul.
CEA MAI BUNA RETETA DE COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR
In general cotletul nu se lasa foarte mult la cuptor pentru ca se usuca. Cand face o crusta aurie , incercati sa opriti cuptorul , sau sa scoateti tava din cuptor daca cartofii nu sunt inca gata.
Această rețetă aduce aminte de mesele tradiționale de duminică alături de familie. Aromele bine echilibrate ale cotletelor de porc, cartofilor și condimentelor vor face ca această masă să fie cu siguranță una de neuitat. Te încurajez să împărtășești această rețetă cu cei dragi și să te bucuri de momente frumoase în jurul mesei.
Acestea fiind spuse va urez pofta buna!
COTLET DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR
BENEFICIILE CONSUMULUI DE CARTOFI
Consumul de cartofi aduce multiple beneficii pentru sănătate, deoarece acești tuberculi sunt o sursă bogată de nutrienți esențiali.
Cartofii sunt o sursă excelentă de carbohidrați, furnizând energie rapidă organismului.
Cartofii conțin o gamă variată de vitamine, precum vitamina C, vitamina B6 și niacină, contribuind la funcționarea optimă a sistemului imunitar și a sistemului nervos.
Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și carotenoidele, care au rolul de a proteja celulele împotriva stresului oxidativ și de a reduce riscul de boli cronice.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!