Creveti in sos de unt
RETETA CREVETI IN SOS DE UNT
Mai jos regasiti una dintre cele mai delicioase retete pentru creveti in sos de unt , reteta este foarte simpla si nu necesita foarte multe ingrediente.
Am gasit ceva creveti la o promotie , cutie de 2 kg calibru 60/70 undeva la 38 ron pe kg.
Daca tot i-am gasit am zis sa si gatim ceva din ei.
Ingrediente
- 500 g Creveti
- 70 g Unt
- 3 catei Usturoi
- Sare si Piper
- 1 lingura Ulei de Masline
CREVETI IN SOS DE UNT
In general noi cumparam acesti creveti „proaspeti” , congelati desigur si intregi. Asteptam sa prindem ceva oferte si luam cutii de 2 kg calibru 60-70 in general.
Dezavantajul este ca necesita putin timp decorticarea acestora , daca ii folosim in retete de paste sau alte preparate.
Am evitat in general sa cumparam creveti decorticati pentru ca sunt prea mici si parca retin foarte multa apa in comparatie cu acestia intregi.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU CREVETI IN SOS DE UNT ?
Cea mai buna reteta pentru creveti este cea in sos de unt.
In reteta aceasta am folosit 500 g de creveti pe care i-am decorticat , spalat bine intr-un jet de apa , le-am scos vena sau matul si i-am sters bine de apa cu prosoape de hartie.
Reteta asta este cea mai buna in opinia noastra , simpla si rapida de pregatit dar si foarte gustoasa.
RETETA CREVETI IN SOS DE UNT
Puteti folosii orice sortiment de creveti doriti dar eu va sfatuiesc sa folositi acestia intregi.
Dupa ce au fost pregatiti crevetii , doar usturoiul mai trebuie curatat si taiat in felii , sau daca nu va place gustul usturoiului calit , il puteti zdrobii si pune intreg sa dea gust sosului.
In tigaie pentru a nu se arde untul , puneti putin ulei de masline inainte de a adauga untul si nu incingeti tigaia foarte tare. Vrem ca acesta sa se topeasca nu sa se arda.
CEA MAI BUNA RETETA DE CREVETI IN SOS DE UNT
In momentul in care untul incepe sa formeze bule mai serioase ca o spuma , adaugam crevetii si usturoiul.
Adaugam piper proaspat macinat si sare dupa gust , de preferat puneti sare grunjoasa.
Crevetilor nu le trebuie foarte mult sa se gateasca , de obicei noi ii lasam 3 minute pe fiecare parte , pana cand au o culoare portocalie frumoasa .Incercati sa nu lasati prea mult pe foc crevetii pentru ca se vor „strange” foarte tare si nu vrem sa devina prea uscati.
Acestea fiind spuse va urez pofta buna!
CREVETI
BENEFICIILE CONSUMULUI CREVETILOR / FRUCTELOR DE MARE
Crevetii sunt si o buna sursa de magneziu, ce ajuta la combaterea stresului.
Acizii grasi esentiali omega-3 fac parte din structura celulelor nervoase si joaca un rol esential in buna functionare a creierului, in combaterea anxietatii si depresiei. In plus, influenteaza pozitiv sanatatea sistemului circulator, a inimii si vaselor de sange. Scad nivelul colesterolului in sange, au efect antiinflamator si combat hipertensiunea.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!