Supa de Gaina: Reteta Pranz Hranitor
Bine ați venit pe blogul meu culinar! Astăzi, vă voi împărtăși o rețetă delicioasă și ușor de pregătit: Supa de Gaina. Este perfecta pentru un pranz în familie sau o masa cu prietenii.
RETETA SUPA DE GAINA
Ingrediente
- 1 Buc Gaina Bio de preferat
- 2 buc Morcov
- 1 buc Ceapa
- 2 tije Telina Apio
- 4 buc Cartofi
- 1 buc Ardei
- 1 buc Pastarnac
- Fidea
- Sare, Patrunjel proaspat
SUPA DE GAINA RETETA
Supa de gaina este foarte hranitoare si este hrana cea mai indicata in perioadele in care suntem raciti. Acest preparat dureaza pana este finalizat insa ne putem folosi de cateva trucuri pentru a grabii lucrurile.
De preferat ingredientele folosite in acest preparat sa fie „bio” si de preferat nu din supermarket cu eticheta asta. Inca se gasesc in piete oameni care sa isi vand produsele crescute in curte si chiar in cazul in care mai adauga si ei ingraseminte , credeti-ma tot sunt net superioare produselor din supermarket.
Noi avem noroc ca parintii nostri inca mai cresc in curte pasari si avem cea mai sigura sursa pentru carnea de pasare. Pana si majoritatea legumelor le luam tot de la ei.
MOD DE PREPARARE
In primul rand incepem prin a portiona gaina , noi o folosim pe toata intr-o oala mare. Se poate taia dupa preferintele ficaruia , nu conteaza , de preferat la fiert se va pune cu tot cu oase ,iar ulterior se poate dezosa sau lasa asa.
Trucul meu pentru a reduce timpul de gatire este sa folosesc multicooker-ul pentru ca are optiune de gatit sub presiune (se poate folosi si oala sub presiune). Punem gaina portionata in oala noastra si adaugam in jur de 700 ml de apa , in functie de cat va permite si oala. Noi setam oala la aproximativ 30 min sub presiune. (se foloseste oala in cazul in care gaina este naturala, daca se foloseste pe un produs din supermarket probabil se va face terci). Daca nu aveti multicooker sau oala sub presiune nu este o problema , puneti gaina la fier la foc mic aproximativ 75 min pana vedeti ca este carnea frageda.
FINALIZARE PREPARAT
Intre timp cat gaina noastra fierbe , curatam legumele. Legumele le taiem dupa preferinte, noua ne plac mai mari astfel nu vor pierde nici foarte multi nutrienti in momentul gatirii.
Dupa ce gaina noastra a fiert, intr-o oala mare punem legumele noastre taiate ( morcovul, ceapa, telina, pastarnacul, ardeiul si cartofii). Din oala noastra sub presiune luam gaina , acum este momentul daca dorim sa o dezosam, noi le lasam cu tot cu os. Adaugati si sare dupa gust.
Strecuram supa din oala de presiune si o adaugam peste legume si carne, din acest momentu punem la fiert pana cand sunt patrunse legumele. Noi nu lasam sa se patrunda complet legumele , ne plac mai crocante. (timp aproximativ 10-15 min) Inainte de a stinge focul adaugam fideua si lasam 1 minut inca la fiert apoi inchidem focul, stati linistiti se vor gatii din cauza temperaturii ridicate. Adaugam la final patrunjelul si leusteanul proaspat.
RETETA SUPA DE GAINA
Printre leacurile naturale împotriva răcelii, se afla supa de gaina. Aceasta a fost numită şi penicilina evreiească, fiind folosită de nenumărate generaţii pentru a trata răceala.
Printre nutrienţii care se găsesc în astfel de supe se numără colagenul, gelatină, acidul hialuronic, prolina, glicina, calciul, fosforul, magneziul şi potasiul.
Un alt avantaj al supei este hidratarea. Un bol de supă contribuie la cei doi litri de lichide pe care suntem îndemnaţi să-i bem zilnic. Nu mulţi dintre noi ştiu că există o dietă bazată pe supă de gaina. Astfel, se poate pierde aproape un kilogram la cinci zile fără ca organismul să fie supus la efort maxim intern.
Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.
Poti viziona si articolul despre Pastrama de oaie cu cartofi
Ne găsiți și pe Facebook!