Vrabioara de vita cu piure de morcov

vrabioara de vita cu piure de morcov


PREGATIRE

10 minute

GATIRE

20 minute

TOTAL ESTIMAT

30 minute


INGREDIENTE


MOD DE PREPARARE

Vrabioara de vita este o bucata foarte gustoasa de carne , pregatita corect aceasta este suculenta si frageda , potrivita pentru o friptura rapida pentru cina.

vrabioara de vita
Vrabioara de vita

In primul rand carnea trebuie sa fie cat mai de calitate. Se gasesc din ce in ce mai des furnizori de carne de calitate la preturi accesibile .(in forma proaspata sau maturata)

Se pot folosi si produse cu eticheta Bio din supermarket reteta va iesi. Insa noi recomandam sa gasiti o sursa de unde puteti lua carnea de calitate direct de la „sursa” *wink*.


FINALIZARE PREPARAT

Pentru inceput punem o tigaie la incalzit (de prefera de fonta) in care punem putin ulei pana ajunge la o temperatura ridicata.

In functie de grosime carnea se tine un timp diferit pe fiecare parte. Daca carnea are grasime pe o latura , se va pune prima oara cu grasime in jos pentru a o rumeni si topi.Pentru o grosime de aproximativ 3-4 cm se va tine carnea 3 min pe o parte si pe cealalta .In momentul in care intoarceti carnea adaugati 4 catei de usturoi , unt si rozmarin proaspat. Lasati 3 minute si intoarceti iar carnea ,cu o lingura luati untul din tigaie aromatizat si „stropiti” constant carnea timp de 20 sec, procedam la fel si pe cealalta parte.Carnea se lasa timp de 10 min la odihnit dupa gatire pentru ca la interior din cauza temperaturii aceasta continua sa se gateasca.Eu prefer un rare/medium rare , sotia prefera sa fie scrum ^_^ .

Piureul de morcov este simplu de facut , fierbem morcovii folosim mixerul vertical si adaugam peste sare si piper dupa gust, unt si 2 linguri de iaurt mai gras sau smantana.

vrabioara de vita
Vrabioara de vita

CONCLUZIE

Vrabioara de vita cu piure de morcov este foarte apreciata in familia noastra pentru ca se gateste foarte rapid si este o cina foarte delicioasa.

Vrabioara de vita cu piure de morcov
Vrabioara de vita cu piure de morcov

Carnea de vită trebuie aleasă în funcție de preparatul pe care vrei să îl gătești. Dacă carnea este bine aleasă, te poți bucura de fripturi moi și suculente, ciorbe aromate și diverse preparate care îți lasă gura apă.

Vrăbioara este cea mai slabă în grăsimi parte din carnea de vită. Aceasta se procură din zona spatelui și de aceea este o carne mai slabă, cu o aromă intensă ce poate fi preparată la cuptor și grătar.

Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.

Poti viziona si articolul despre Pastrama de oaie cu cartofi