Pui Tikka Masala
Bine ați venit pe blogul meu culinar! Astăzi, vă voi împărtăși o rețetă delicioasă și ușor de pregătit: Pui Tikka Masala. Este perfect pentru o cină în familie sau pentru a impresiona prietenii la o masă festivă.
RETETA PUI TIKKA MASALA
Ingrediente
- 1 kg Pulpe de pui
- 1 buc Ceapa
- 5 catei Usturoi
- 50 ml Smantana de gatit
- 2 linguri Pasta de Rosii
- 80 g Unt
- 40 ml Ulei de Masline
- 1 lingurita Sos de Soia
- 200 g Iaurt
- Sare si Piper
- Boia afumata si Turmeric
- Cimbru si Oregano Uscat
- Patrunjel Proaspat
PUI TIKKA MASALA RETETA
Reteta de pui tikka masala provine din India , a fost facuta cunoscuta in mare parte de bucatarii indieni din Marea Britanie. Se recunoaste foarte usor acest preparat prin mirosul condimentelor imbietoare si culoarea portocalie.
In aceasta reteta se folosesc copanele de regula insa noua ne place sa folosim pulpele superioare pentru ca le gasim mai gustoase si mai fragede.
Incercati pe cat posibil sa folositi carne si nu numai din surse cat mai sigure. Inca se gasesc prin piete sau prieteni/cunoscuti persoane care sa vanda produse ce le cresc in gospodarie.
MOD DE PREPARARE
In primul rand incepem prin a pune la marinat pulpele de pui, se pot lasa intregi sau se pot taia in 4 pulpele. Intr-o punga cu zip punem pulpele , iaurtul , 1 lingura de ulei de masline , cimbru , busuioc oregano uscat , putin turmeric si boia afumata, sare si piper dupa gust. De obicei se lasa o seara in frigider pentru a patrunde condimentele cat mai mult in carne si a se fragezi cat mai bine.
Dupa ce carnea este marinata procedurile sunt simple. Pregatim ceapa si usturoiul , le curatam si le tocam marunt .
FINALIZARE PREPARAT
Intr-o tigaie mai adanca , de preferat de fonta, punem 30 ml de ulei de masile si lasam la incins. Punem bucatile de pui direct din punga noastra la rumenit si le parjolim pe toate partile. Din cauza iaurtului si a condimentelor , trebuie sa aveti grija sa nu le ardeti. In momentul in care carnea este rumenita bine pe toate partile adaugati ceapa si usturoiul si le amestecati bine cu carnea.
In momentul in care ceapa incepe sa se caleasca adaugam pasta de rosii , sosul de soia , 1 lingurita rasa de boia afumata si la fel si turmeric. Adaugam putina sare si piper dupa gust si adaugam si 50 ml de apa sa dam consistenta unui sos. Recomandam Reteta noastra pentru Pasta de Rosii.
In momentul in care sosul nostru prinde contur adaugam cantitatea de unt si smantana de gatit. Dam focul pe mic/minim si continuam sa amestecam pana cand sosul se incheaga. La final adaugam patrunjelul proaspat si preparatul nostru este gata.
CONCLUZIE
Acest preparat Asiatic este foarte delicios si aromat. Ca si garnitura puteti face un orez sau cum il preferam noi cu lipie de casa sau paine proaspata.
Acest preparat este bogat in calorii deci aveti grija la dimensionarea portiilor *wink*.
Acest preparat se face si picant prin adaugarea de ardei iute sub forma de fulgi in momentul in care se adauga pasta de rosii. Noi chiar preferam aceasta reteta mai picanta insa o reglam cu fulgi la sfarsit in functie de rezistenta fiecaruia la iuteala.
Nu va speriati de culoarea acestui preparat este aproape imposibil sa nu va placa preparatul final , este absolut delicios.
Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.
Poti viziona si articolul despre Pastrama de oaie cu cartofi
Ne găsiți și pe Facebook!