Mujdei de usturoi

Mujdei de usturoi

RETETA MUJDEI DE USTUROI

Reteta pentru mujdei de usturoi ce sta in lingura ca o maioneza am „furat-o” de la socrii.

Prima oara cand am mancat mujdeiul facut dupa aceasta reteta am avut o revelatie mare de tot.

Mai jos regasiti una dintre cele mai delicioase retete pentru mujdei de usturoi crema.

Pregatire 5 minutes
Gatire 10 minutes
Timpul Total 15 minutes
Categorie Sosuri
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 5 catei Usturoi
  • Sare
  • Otet
  • Ulei de Floarea Soarelui

MUJDEI DE USTUROI

Mujdei de usturoi
MUJDEI DE USTUROI

Aceasta reteta iese cel mai bine daca este pregatita intr-un mojar , fie el ceramic sau de lemn.

Exista cateva mici secrete pe care le descriu mai jos pentru ca mujdeiul sa iasa ca o crema.

In principiu acest usturoi iese cam „tare” , deci daca aveti probleme cu stomacul puneti putina smantana sau iaurt peste el sa mai taie puterea usturoiului.


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU MUJDEIUL DE USTUROI ?

Cea mai buna reteta pentru mujdeiul de usturoi.

In reteta aceasta am folosit 5 catei de usturoi.

Din aceasta cantitate de usturoi ies cam 8-9 lingurite serioase de mujdei. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca acest usturoi este tare si nu puteti consuma o cantitate foarte mare.


MUJDEI DE USTUROI RETETA


Reteta este foarte simpla de facut dar trebuie respectati cativa pasi pentru ca usturoiul sa se formeze sub forma de pasta si sa fie cremos.

Incepem cu pregatirea usturoiului, il curatam si il zdrobim in recipientul unde urmeaza sa pregatim mujdeiul.

Primul pas important este sa „frecam” / zdrobim suplimentar usturoiul in recipient. Daca folositi un mojar , loviti agresiv cu batul cateva secunde . Observati ca se strange putin si lasa din zeama lui naturala in recipient.

CEA MAI BUNA RETETA DE MUJDEI DE USTUROI

Peste usturoi acum punem sare si adaugam treptat cantitati mici de ulei.

Dupa trei ture de adaugat ulei , se observa cum se formeaza pasta cremoasa ce devine mujdeiul nostru. In acest moment adaugam o cantitate mica de otet , vreo 4-5 picaturi si amestecam bine.

Continuam sa adaugam cantitati mici de ulei pana se „umfla” la cantitatea dorita. Daca considerati ca mai necesita otet , repetati pasul de sus.

Secretul usturoiului cremos consta in faptul ca la inceput, usturoiul se bate simplu fara nimic si adaugarea constanta de cantitati mici de ulei. Otetul il albeste si il incheaga.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna!

Mujdei de usturoi
Mujdei de usturoi

MUJDEIUL DE USTUROI


BENEFICIILE CONSUMULUI DE USTUROI

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.

Usturoiul este considerat un condiment funcțional datorită gamei sale diverse de constituenți nutritivi, fitochimice și fibre. Acesta are în compoziție o cantitate ridicată de potasiu, fosfor, zinc și sulf, dar și seleniu, calciu, magneziu, mangan, fier. 

Aparent, usturoiul scade în mod miraculos tensiunea arterială dacă este consumat regulat, pe perioade de cel puțin 2 luni de zile. Substanțele active din usturoi dilată arterele, favorizează circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri. În plus, reglează nivelul de glucoză din sânge și ajută organismul să proceseze mai bine colesterolul, scăzând nivelul colesterolului „rău” (LDL).

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Ciolan de porc la cuptor, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE