Paste Carbonara Reteta cu Gusa Afumata
RETETA PASTE CARBONARA RETETA SIMPLA
Pitica noastra adora pastele si pentru azi am zis sa facem paste carbonara reteta simpla cu gusa afumata acasa.
Daca tot am fost harnici de ignat si am scos cateva bucati de gusa cu ceva straturi de carne , am pus la afumat.
Intr-un alt articol am sa povestesc cum facem noi gusa afumata poate mai este cineva interesat.
Ingrediente
- Guanciale/Bacon/Gusa Afumata
- Paste
- 2 buc Galbenusuri de ou
- Sare si Piper
- 2 catei Usturoi
- Branza tare Parmezan sau Grana Padano
PASTE CARBONARA RETETA SIMPLA
Anul asta am fost mai inspirati de ignat si am avut scos multiple bucati de carne pe care sa le putem folosi in mai multe retete.
Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU PASTE CARBONARA RETETA SIMPLA ?
Când vine vorba de carbonara, ingredientul esential este guanciale. Se poate folosi si bacon sau gusa afumata , daca nu gasiti ingredientul. Noi am folosit in aceasta reteta gusa afumata de la porcul de Craciun.
Reteta clasica de carbonara nu se face cu smantana , lucru pe care il vad si prin carciumi ca se practica.
Pentru un gust cat mai autentic sosul se face cu branza tare si galbenus de ou.
Reteta pentru paste carbonara nu este dificila si este foarte rapida. Trebuie avut grija la cativa factori pentru a asigura cremozitatea pastelor.
RETETA PASTE CARBONARA RETETA SIMPLA
Atentie ! Carnea nu trebuie sa fie foarte sarata, noi nu lasam la sare foarte mult carnea inainte de a o afuma. Daca aveti carne din comert verificati sa nu fie sarata excesiv altfel nu puteti sa mancati rezultatul final.
In primul rand pregatim toate ingredientele, care nu sunt foarte multe. Taiem bucatele carnea , dam prin razatoare fina branza tare sa avem cam 2 linguri generoase , putin usturoi si cam atat.
Punem la fiert pastele in apa cu sare , incercati sa nu le fierbeti de tot , recomandat este sa le lasati al dente , pentru ca se vor gati si in sos.
Intr-o tigaie punem bucatele de carne si o punem la foc mediu.
CEA MAI BUNA RETETA DE PASTE CARBONARA RETETA SIMPLA
Nu trebuie sa fie incinsa tigaia , vrem ca grasimea sa se topeasca si sa fie primul pas spre cremozitate absoluta.
La foc mediu rumenim bucatelele de carne pana cand acestea sunt aurii, daca grasimea lasata este excesiva se va scoate cu o lingura. Ne trebuie grasimea respectiva dar nu intr-un exces , daca cantitatea ramasa in tigaie este aproximativ cat 3 linguri este in regula.
Inainte sa adaugam pastele aruncam putin usturoi , ori zdrobit ori taiat bucatele mici , mie imi place sa mananc usturoiul rumenit dar daca vreti doar gustul subtil , puneti catelul de usturoi intreg si il scoateti dupa.
Adaugam pastele in tigaie si punem un polonic de apa in care au fiert pastele. amestecam si putem sesiza deja cum se transforma grasimea intr-un sos cremos. Pregatim branza tare razuita fin si galbenusurile de ou. Le amestecam si adaugam putina apa de la paste sa se omogenizeze , acest lucru previne si formarea cocoloaselor de galbenus cand este pus direct in tigaia fierbinte. cand pastele sunt fierte in sos luati tigaia de pe foc sau lasati la minim adaugati compozitia de galbenus si branza tare peste , amestecati bine sa ajunga peste tot. In acest timp puteti sa mai adaugati peste apa de la paste .
Cand totul este omogenizat opriti focul si adaugati piper proaspat macinat deasupra. Serviti pastele cu extra piper macinat si branza tare razuita.
Va urez pofta buna!
PASTE CARBONARA RETETA SIMPLA
ATENTIONARI PRIVIND CONSUMUL DE CARNE AFUMATA
Carnea afumată provine dintr-o metodă de preparare a cărnii care implică de obicei arderea lemnului, care generează fum și căldură pentru a încetini gătirea oricărei cărni.
Fumatul de carne a fost întotdeauna banal pentru țările nedezvoltate, deoarece vindecarea și fumatul de carne ajută la conservarea cărnii printr-un efect antimicrobian.
Consumul de carne afumată este rău pentru tine? Raspunsul este da, dar depinde de cât de des îl mănânci. Din păcate, consumul regulat de alimente afumate precum porc, carne de vită sau orice carne, de altfel, va avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră.
Fumatul cărnii prin arderea lemnului, cărbunelui sau gazului îl expune la hidrocarburi policiclice aromatice (HAP). Aceste HAP au proprietăți cauzatoare de cancer care cresc riscurile de a face cancer dacă sunt consumate prea des. Pe lângă acest fapt, reacția HAP și azotului, care este foarte frecventă, are și mai multe proprietăți cancerigene.
Deși majoritatea studiilor pe această temă nu sunt absolute, au rezultate și rezultate convingătoare ample. Deci, cel mai bine este să evitați consumul zilnic de alimente afumate, dacă este posibil. Expresia „mai bine sigur decât rău” este foarte potrivită în această situație.
Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!