Fasole cu afumatura

fasole cu afumatura

RETETA FASOLE CU AFUMATURA

Fasole cu afumatura , un deliciu al timpului rece. Destul de simplu de gatit si ingredientele folosite sunt uzuale. Am tot vazut in perioada asta poze cu preparate din fasole , ba de post,ba la ceaun si a trezit o pofta nebuna in mine.

Anul trecut de ignat am reusit sa facem foarte multe lucruri si sa pregatim diverse „piese„.

Vorbim astazi despre fasole cu coaste de porc afumate.

Pregatire 20 minutes
Gatire 1 hour
Timpul Total 1 hour 20 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • Coaste de porc afumata
  • Slanina de porc afumata
  • 5 buc Usturoi
  • 1 buc Ceapa mare
  • 2 buc Morcovi
  • Fasole rosie 3 conserve
  • 200 g Pasta de rosii
  • Sare si Piper
  • 3 buc Foi de Dafin
  • Cimbru uscat
  • Boia dulce

FASOLE CU AFUMATURA

fasole cu afumatura
Produse Naturale

Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin. Noi poate avem noroc cu socrii ce locuiesc la țară si avem acces mult mai usor la produse. 


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU FASOLE CU AFUMATURA ?

Cea mai buna fasole iese la ceaun , dar… prea frig afara , ne multumim si cu aragazul.

In reteta aceasta am folosit 3 conserve de fasole rosie.Am inceput sa folosesc fasole la conserva dupa un citit mai atent pe eticheta(anumite produse). Anumite sortimente sunt doar cu apa si sare , au termen mai mic de valabilitate , dar scap de procesul de pregatire.

Noua ne place un mix de fasole rosie cu fasole neagra dar nu am mai gasit pe nicaieri in perioada asta.


RETETA FASOLE CU AFUMATURA


Puteti folosii orice afumatura aveti sau doriti , mie personal imi place sa pun la fasole coaste afumate , oasele ii dau un gust mai bun , cel putin asa imi pare mie.

Taiem carnea si daca aveti si ceva slanina cu putina carne pe ea, o taiati mai micuta .

Legumele noi le taiem mai grosier dar puteti sa le taiatu cum vreti voi.

CEA MAI BUNA RETETA DE FASOLE CU AFUMATURA

Intr-o oala rece puneti bucatile de slanina si dati drumul la foc mediu , vrem sa folosim grasimea sa calim carnea si legumele. Dupa aproximativ 10 minute slanina incepe sa se rumeneasca si incepem sa adaugam si carnea.

Dupa ce dam o rumenire pe toate fetele bucatilor de carne, adaugam legumele si le calim si pe acestea. Fasolea se adauga dupa ce toate elementele sunt calite. Dupa ce adaugam fasolea punem apa cat sa acopere toate componentele noastre din oala.

Acum adaugam pasta de rosii sau bulionul , boaia afumata , foile de dafin cimbru uscat si piper. Sarea se pune spre sfarsit pentru ca si afumatura este sarata in general si nu vrem sa iasa foarte sarata mancarea. Lasam sa fiarba toate ingredientele aproximativ 40 de minute sau pana scade apa si devine un sos mai gros.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna!

fasole cu afumatura
Magie in oala

FASOLE CU AFUMATURA


BENEFICIILE CONSUMULUI CARNII DE PORC

Consumul de carne de porc poate avea atat beneficii, cat si dezavantaje asupra sanatatii noastre. Carnea de porc este un aliment care ofera o varietate de nutrienti, iar pe langa aroma sa placuta, contine grasimi mononesaturate, similare cu uleiul de masline. Consumul sau a fost stigmatizat si oamenii cred ca este un aliment bogat in grasimi care dauneaza sanatatii, insa carnea de porc are si proprietati benefice, cum ar fi proteinele, mineralele, vitaminele B si aminoacizii esentiali necesari pentru o buna nutritie.

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.

Proteinele: Carnea de porc este o sursa buna de proteine, care sunt esentiale pentru dezvoltarea si regenerarea tesuturilor din corpul nostru.
Vitamina B12: Carnea de porc contine vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.
Acidul oleic: Carnea de porc contine acid oleic, un tip de grasime sanatoasa, care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima.
Sursa de minerale esentiale, cum ar fi potasiu, fosfor, zinc si fier.
Ofera vitamine din grupa B: B1, B3, B6 si B12.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Ciolan de porc la cuptor, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE