Chiftelute de Vita in Sos de Rosii

chiftelute de vita in sos

Bine ați venit pe blogul meu culinar! Astăzi, vă voi împărtăși o rețetă delicioasă și ușor de pregătit: Chiftelute de Vita in Sos de Rosii. Este perfect pentru o cină în familie sau pentru o masă cu prietenii.

RETETA CHIFTELUTE DE VITA IN SOS

Pregatire 10 minutes
Gatire 20 minutes
Timpul Total 30 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 Persoane

Ingrediente
  

  • 1 kg Carne de Vita Tocata
  • 150 g Pasta de Rosii
  • 50 g Unt
  • Sare si Piper
  • 3 catei Usturoi
  • Oregano Busuioc Cimbru uscat
  • Boia dulce
  • Ulei Vegetal

CHIFTELUTE DE VITA IN SOS


INFORMATII DESPRE CARNEA DE VITA SI BENEFICIILE ACESTEIA !

Carnea este principala sursă de proteină din alimentaţia omului, proteinele de origine animală sunt de calitate superioară. Conţin toţi aminoacizii esenţiali, aminoacizi pe care corpul uman nu-i poate sintetiza. Carnea de vită este o sursă importantă de fier.

chiftelute de vita in sos
Antricot de vita

Fierul este esențial pentru funcționarea optimă a organismului, el fiind cel care transportă oxigenul și substanțele nutritive în tot corpul, la organele vitale. Carnea de vită este o sursă importantă de fier, în special de fier hemic, ce se găsește doar în alimente din surse de origine animală. Spre deosebire de fierul non-hemic, conținut de legume, fierul din carnea de vită este mult mai ușor absorbit de către organism. Carnea de vită este, în general, mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive. Carnea de vită proaspătă are o culoare roșu închis. Cea care provine de la vițel poate fi de un roz-deschis sau puțin albicioasă fiind totodată mult mai moale decât cea care provine de la o vacă matură sau de la un bou.


CHIFTELUTE DE VITA IN SOS RETETA


CUM SE GATESTE RETETA PENTRU CHIFTELUTE DE VITA IN SOS?

În primul rând dacă carnea de vită a stat în frigider , trebuie scoasă la temperatura camerei cu minim 30 de minute înainte să o gătești.

Încercați să eliminați excesul de apă/sânge înainte de formarea chiftelelor. Adăugați condimentele după gust, de principiu noi folosim 1 linguriță din fiecare la 1 kg de carne. Formăm chifteluțele egale , noi le turtim la mijloc pentru a se găti repede și uniform. Metodele de gătire sunt multe, la cuptor , în tigaie prăjite cu ulei etc. Noi le prăjim în ulei pentru că sunt cele mai gustoase. Chifteluțele nu trebuie lăsate foarte mult pentru că le punem și în sos. Le rumenim ușor pe ambele părți și le scoatem pe un prosop de bucătărie (din hârtie).


FINALIZARE PREPARAT


După ce am rumenit chifteluțele pe ambele părți , ne apucăm de făcut sosul care nu este foarte complicat. Într-o tigaie adâncă punem ulei de măsline și 50 g unt la foc mediu. Când untul sa topit adăugăm 100-150 g piure de roșii și omogenizăm cu untul , adăugând apă puțin câte puțin până se subțiează sosul. Va recomandam Reteta noastra pentru Pasta de Rosii. Adăugăm sare, piper după gust și adăugăm chiftelele. În momentul în care sosul începe să fie legat oprim focul și adăugăm patrunjel.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Tocanita de Inimi si Pipote, găsești linkul aici.

CHIFTELUTE DE VITA IN SOS


CARNE DE VITA – BENEFICII SI CONTRAINDICATII

Carnea de vita consumată cu moderație aduce foarte multe beneficii organismului nostru. Mai jos regăsiți câteva din beneficiile consumului cât și contraindicații:

chiftelute de vita in sos
Chiftele de vita in sos
1. Carnea de vită ajută la menținerea masei musculare.2. Ajută la imbunătățirea performanței atletice.3. Carnea de vită ajută la prevenirea anemiei.4. Carnea de vită ajută la prevenirea anemiei.

CONTRAINDICAȚII

Excesul de fier din sânge – carnea de vită este una din cele mai bogate surse alimentare de fier. Persoanele care stiu ca au mult fier in sânge ar trebui să evite consumul excesiv de carne de vită deoarece poate provoca supraîncărcare cu fier.Studiile observaționale efectuate asupra consumului de carne roșie și bolile de inimă oferă rezultate mixte. Unele studii detectează un risc crescut de a dezvolta boli de inimă atunci când consumăm carne roșie. Alte studii au aratat un risc crescut atunci când consumăm doar produse procesate din carne roșie, iar altele nu au raportat nici o asociere semnificativă.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru pastramă de miel la grătar , găsești linkul aici.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Snitel de vita Sicilian, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE