Ciorba de peste Lipoveneasca
RETETA CIORBA DE PESTE LIPOVENEASCA
Am zis sa punem de o ciorba de peste lipoveneasca , socrul e artist in ciorba.
Am ajuns weekendul asta pe la socrii la Jurilovca si am gasit ceva peste proaspat , din toate cate putin.
Mai jos regasiti una dintre cele mai delicioase retete pentru ciorba de peste.
Ingrediente
- Peste Multiple specii
- 4 buc Ceapa medie
- 3 buc Cartofi
- 1 buc Ardei
- Sare si Piper
- Otet
- Leustean
CIORBA DE PESTE LIPOVENEASCA
De cand am mancat prima oara ciorba facuta de ai mei socrii , pot sa spun ca ciorba din cherhana e pistol cu apa.
Ingredientele nu sunt multe si cum spune socrul meu , zeama lunga sa manance cine vrea , noi manacam ciorba.
In poza alaturata vedeti toate lugemele ce se pun in aceasta ciorba.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU CIORBA DE PESTE LIPOVENEASCA ?
Cea mai buna reteta pentru ciorba lipoveneasca.
In reteta aceasta am folosit mai multe specii de pesti pentru a oferii un gust cat mai intens si bun.
Am folosit ca si specii de pesti , Caras , 2 capatani mari de crap , 1 trunchi de crap , 1 stiuca (marlita) , 2 bibani , 1 rosioara, 1 babusca si 1 platica. Totul se face la ceaun pentru aroma cea mai buna.
CIORBA DE PESTE RETETA
Reteta este foarte simpla de facut , incepem prin curatarea pestelui de solzi si mate.Socrii au si obiceiul de a „garbovii” pestele , adica se fac taieturi apropiate pentru a maruntii oasele.
Intr-un ceaun suficient de mare punem o cantitate de aproximativ 3 l de apa si punem la foc.
Adaugam 3 cartofi taiati bucati mai mari , 4 cepe intregi si un ardei taiat bucatele. Noi aveam congelat si am folosit din asta bio din lada.
CEA MAI BUNA RETETA DE CIORBA DE PESTE
Se lasa sa fiarba putin legumele si pe urma adaugam pestele. Prima data adaugam capatanile si dupa restul de peste. Pestele trebuie sa iasa cam de o palma deasupra apei din ceaun.
Nu adaugati apa , pestele va lasa si el apa si dorim sa avem o zeama foarte bogata in gust , nu sa o lungim. Din ce spun ei ciorba de peste lipoveneasca care se facea odata cu apa din balta , acea ciorba pescareasca nu avea multe ingrediente , doar ce aveau pescarii din gradina , ceapa cartofi un ardei , patrunjel sau leustean salbatic si peste la greu. Nu se puneau rosii , ciorba trebuia sa fie alba , dar acum fiecare cu gustul lui , daca doriti sa puneti rosii , puneti , dar eu va recomand sa incercati si fara.
Se lasa la fiert si pestele si se pune capac peste ceaun sa se inabuse tot pestele acum puteti adauga si cateva tulpini de leustean. Cand peste sa fiert , se adauga sare si otet dupa gust, incercati sa nu exagerati fiecare isi poate drege in farfurie. Ciorba lipoveneasca se serveste separat , zeama simpla separata si peste separat.
Pestele se serveste cu un mujdei de usturoi cremos , aveti reteta pentru mujdei de usturoi cremos aici.
Acestea fiind spuse va urez pofta buna!
CIORBA DE PESTE
BENEFICIILE CONSUMULUI DE PESTE
Pestele este unul din alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul nostru, datorita numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului. Fiind bogat in grasimi saturate, proteine, acizi grasi omega 3, vitamine si minerale, acesta previne si trateaza numeroase afectiuni care pot aparea, previne imbatranirea, protejeaza tenul si este unul din alimentele recomandate de nutritionisti in cazul curelor de slabire.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!