Aripioare de pui la gratar
RETETA ARIPIOARE DE PUI LA GRATAR
Bun venit pe blogul meu culinar! Astăzi te voi învăța să pregătești o reteta pentru aripioare de pui la gratar.
PREGĂTIRE
10 minute
GĂTIRE
15 minute
TOTAL ESTIMAT
25 minute
INGREDIENTE
CUM SE GATESC ARIPIOARELE DE PUI LA GRATAR
Carnea de pui este foarte versatilă și se poate găti în extrem de multe feluri. Unul dintre modurile de gătire preferat de noi este la grătar. Aceste minunății condimentate care se gătesc până devin aurii și arată absolut incredibil de apetisant servite cu un sos alături sunt slăbiciunea noastră.
Pregătirea aripioarelor nu este un proces foarte complicat sau de durată. Aripioarele le curățăm dacă este cazul și le spălăm superficial dacă se gasește vreo urmă de sânge . Într-un recipient încăpător punem aripioarele , adăugăm 2-3 linguri ulei de masline , sare și piper după gust și usturoiul tăiat rondele. Punem mixul de cimbru , oregano, busuioc și rozmarin urmând să le amestecăm foarte bine să ajungă acest mix peste toate aripioarele noastre. Se vor lăsa la frigider măcar 3-4 ore înainte de gătire să prindă aromele condimentelor.
MOD DE PREPARARE
Încercati să nu folosiți condimente tip pulbere precum usturoiul granulat, boia etc. Acestea se vor arde înainte să fie carnea pătrunsă și vor prinde un gust amărui sau de ars.
Înainte cu o ora de a încinge grătarul scoateți aripioarele la temperatura camerei. Aripioarele se pot face și pe grill însa pe grătar la foc de lemne acestea se vor găti uniform și vor căpăta și gustul acela afumat specific grătarului. Focul nu trebuie sa fie foarte „iute” pentru că riscam să ardem preparatul nostru. Încercați să le întoarceți periodic pentru a le transforma în aceste minunății aurii.
RETETA ARIPIOARE DE PUI LA GRATAR
Aripioarele se vor face destul de repede , trebuie doar să fiți puțin atenți cât le aveți pe grătar să nu le ardeți. Preparatul se poate servii cu salată proaspătă sau cu diverse sosuri.
ARIPIOARE DE PUI LA GRATAR RETETA
Aripioarele de pui la grătar sunt absolut un deliciu și cel puțin la noi în casă se ține o luptă crâncenă când sunt servite.
Noi servim alături aripioarelor un sos de usturoi cu iaurt sau smântână asezonat cu puțin mărar proaspăt. Vă recomandăm să vizitați și rețeta noastră pentru sos de usturoi.
Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru pastramă de miel la grătar , găsești linkul aici.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!