Pomana porcului
RETETA POMANA PORCULUI
Doamna si Domnisoara mea tanjeau dupa carne prajita , daca tot aveam in lada ceva carne de porc proaspata , am zis clar pomana porcului , oarecum.
Nu am pus organe ca sunt pretentioase fetele, dar daca aveti va recomand , iese mult mai gustoasa.
Mai jos regasiti una dintre cele mai delicioase retete pentru pomana porcului.
Ingrediente
- 1 kg Carne de Porc cu ceva grasime
- 5 catei Usturoi
- 1 buc Ceapa medie
- 200 ml Bere blonda
- Sare si Piper
- Ulei
- Cimbru uscat
- 2 buc Carnati afumati Optional
POMANA PORCULUI
Am nimerit in punga pe care am decongelat-o putina pulpa si o bucata de carne din zona spatei si a coastelor , mai grasa putin.
Mie imi place sa fie mai grasa carnea sa tavalesc un codru de paine prin farfurie la sfarsit.
Colesterolul nu este de acord cu mine , insa ce sa facem , mancam brocoli 2 zile dupa.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU POMANA PORCULUI ?
Cea mai buna reteta pentru pomana porcului.
In reteta aceasta am folosit 1 kg carne de porc si 2 carnati afumati .
Daca nu aveti carnati afumati nu este o problema , eu am gasit o punga ratacita si mi-a furat atentia. Piesa principala oricum este carnea de porc.
POMANA PORCULUI RETETA
Reteta este foarte simpla de facut , incepem prin a taia carnea bucati potrivite , nici mici dar nici foarte mari.
Intr-o oala suficient de mare punem putin ulei si o punem la incalzit. In momentul in care uleiul este incins adaugam jumatate din cantitatea de carne si o calim putin pe ambele parti , ulterior adaugam si restul de carne si calim.
Daca adaugam toata cantitatea de carne odata , aceasta se inabusa , noi vrem sa calim carnea sa retina sucul propriu la interior.In momentul in care carnea incepe sa lase putina zeama , adaugam un pahar de 330 ml de apa , de preferat calduta si punem capacul sa fierbem bine carnea.
CEA MAI BUNA RETETA DE POMANA PORCULUI
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
In momentul in care a inceput sa scada apa in oala , adaugam 200 ml de bere si mai adaugam inca 200 ml de apa , tot calduta de preferat. Tot acum adaugam si ceapa , usturoiul , punem piper proaspat macinat , sare dupa gust , cimbrul si carnatii afumati.
Cand apa a scazut lasam carnea sa se mai prajeasca putin in grasimea din oala si amestecam constant sa nu se lipeasca. Noi am servit pomana porcului cu o salata „ce am avut prin frigider”
Pomana porcului se mai poate servii cu mamaliga si cu un mujdei de usturoi cremos , aveti reteta pentru mujdei de usturoi cremos aici.
Acestea fiind spuse va urez pofta buna!
POMANA PORCULUI
BENEFICIILE CONSUMULUI DE CARNE DE PORC
Proteinele: Carnea de porc este o sursa buna de proteine, care sunt esentiale pentru dezvoltarea si regenerarea tesuturilor din corpul nostru.
Vitamina B12: Carnea de porc contine vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.
Acidul oleic: Carnea de porc contine acid oleic, un tip de grasime sanatoasa, care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima.
Sursa de minerale esentiale, cum ar fi potasiu, fosfor, zinc si fier.
Ofera vitamine din grupa B: B1, B3, B6 si B12.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!