Oase afumate
RETETA OASE AFUMATE
Vorbim astazi de oase afumate , numai bune pentru o ciorba, o fasole sau o varza.
Anul trecut de ignat am reusit sa facem foarte multe lucruri si sa pregatim diverse „piese” pentru afumat.
Nu este primul an in care facem oase afumate insa , anul acesta parca a fost o altfel de atmosfera. Toata lumea participa , toata lumea vesela. Daca nu a-ti avut inca sansa sa participati la o taiere a porcului va sugerez sa incercati , este munca multa insa toate recompensele anuleaza oboseala.
Ingrediente
- Oase de porc Proaspete
- Sare grunjoasa neiodata
OASE AFUMATE
Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin. Noi poate avem noroc cu socrii ce locuiesc la țară si avem acces mult mai usor la produse.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU OASE AFUMATE ?
Când vine vorba de afumatul elementelor, ingredientul esential este lemnul sau rumegusul.
Exista multe metode de afumare a preparatelor insa eu voi descrie metoda folosita de noi.
Se incepe prin odihnirea si zvantarea preparatelor proaspat taiate. Se lasa o seara la rece, la zvantat pentru a usca putin carnea si a scurge sangele corespunzator.
Oasele apoi se pun la sare , noi la oase nu folosim un anume gramaj , frecam bine toate partile cu sare grunjoasa din abundenta.
RETETA OASE AFUMATE
Se lasa la sare aproximativ 2-3 zile , noi de regula lasam 2 zile pentru ca nu vrem ca preparatul nostru sa fie foarte sarat , preferam sa adaugam sare in mancare decat sa nu avem cum sa o scoatem.
Se scot oasele de la sare se sterge bine sarea de pe ele , se pun chiar si sub jet de apa scurt sa eliminam excesul de sare . Se lasa iar la zvantat bine pana cand carnea se „strange„, in functie de temperaturile de afara , daca afara sunt temperaturi negative , lasam 2-3 zile carnea la zvantat.
Dupa zvantare urmeaza procesul de afumare a preparatelor , pregatim agregatul si fumul.
CEA MAI BUNA RETETA DE OASE AFUMATE
Preferam sa dam un fum rece preparatelor , pentru ca oricum noi gatim toate produsele ulterior. Lemnul folosit este unul de esenta tare amestecat cu cires , este combinatia cea mai placuta pentru noi.
Fumul rece se da in mai multe etape in functie de bucata de carne. Incepem prin a da un fum de 3 ore si scoatem ulterior toate preparatele la aerisit. In functie de asta vedem daca mai necesita fum sau sunt gata si le lasam inca o seara la aerisit.
Afumatul produselor merge mana in mana cu vremea rece , daca afara este rece totul este mult mai facil si lucrurile merg in siguranta fara a avea griji de alterarea produselor.
Acestea fiind spuse va urez pofta buna!
OASE AFUMATE
ATENTIONARI PRIVIND CONSUMUL DE CARNE AFUMATA
Carnea afumată provine dintr-o metodă de preparare a cărnii care implică de obicei arderea lemnului, care generează fum și căldură pentru a încetini gătirea oricărei cărni.
Fumatul de carne a fost întotdeauna banal pentru țările nedezvoltate, deoarece vindecarea și fumatul de carne ajută la conservarea cărnii printr-un efect antimicrobian.
Deși majoritatea studiilor pe această temă nu sunt absolute, au rezultate și rezultate convingătoare ample. Deci, cel mai bine este să evitați consumul zilnic de alimente afumate, dacă este posibil. Expresia „mai bine sigur decât rău” este foarte potrivită în această situație.
Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.Consumul de carne afumată este rău pentru tine? Raspunsul este da, dar depinde de cât de des îl mănânci. Din păcate, consumul regulat de alimente afumate precum porc, carne de vită sau orice carne, de altfel, va avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră.
Fumatul cărnii prin arderea lemnului, cărbunelui sau gazului îl expune la hidrocarburi policiclice aromatice (HAP). Aceste HAP au proprietăți cauzatoare de cancer care cresc riscurile de a face cancer dacă sunt consumate prea des. Pe lângă acest fapt, reacția HAP și azotului, care este foarte frecventă, are și mai multe proprietăți cancerigene.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!