Snitel de vita cu fulgi de porumb

snitel de vita cu fulgi de porumb

RETETA SNITEL DE VITA CU FULGI DE PORUMB

Am gasit prin congelator o bucata de carne de vita de lucru ce statea cam singura si am zis sa punem de un snitel de vita cu fulgi de porumb fiind Duminica.

Am gasit si niste fulgi de porumb pe care fiimea ii tot ocolea in dulap si am zis ca poate iese ceva , daca cu pui merge , nu are de ce sa nu iasa si cu vita ^_^ .

Initial voiam sa fac o ciorba , dar mi-au sarit fetele in cap ca ce atata ciorba , mai mancam si altceva…

Pregatire 20 minutes
Gatire 20 minutes
Timpul Total 40 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 500 g Carne de Vita
  • 300 ml Ulei de floarea soarelui
  • Usturoi granulat
  • Sos de Soia
  • Cimbru uscat
  • Boia dulce
  • Sare si Piper
  • 2 buc Oua

SNITEL DE VITA CU FULGI DE PORUMB

snitel de vita cu fulgi de porumb
Produse Naturale

Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin. Noi poate avem noroc cu socrii ce locuiesc la țară si avem acces mult mai usor la produse. 


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU SNITEL DE VITA ?

Snitelele din carne de vita sunt foarte gustoase si usor de pregatit.

In reteta aceasta am folosit aproximativ 500 g de carne de lucru dintr-o spata cel mai probabil.

Am portionat carnea si i-am aplicat o mare bataie cu ciocanul de carne din dotare. Incercati sa taiati carnea , daca aveti bucata intreaga, mai subtiri si sa o frageziti cu simt de raspundere.


RETETA SNITEL DE VITA


Dupa ce am fragezit carnea am pus un mix ce condimente si am lasat-o la frigider pentru 30 de minute sa isi traga aromele.

Mixul de condimente este urmatorul , Usturoi granulat , cimbru uscat , sos de soia , piper , sare , boia dulce si putin ulei.

Cu cat se lasa mai mult la frigider cu atat mai aromata va fi carnea. Daca nu puteti sa le faceti cu o seara in urma , sunt suficiente si 30 de minute la rece.

CEA MAI BUNA RETETA PENTRU SNITEL DE VITA CU FULGI DE PORUMB

Pentru crusta , folosim astazi fulgii de porumb, am pus o cantitate generoasa intr-o punga si am pus si o mana de faina. Am folosit un facalet sa faram , dar nu prea mult, fulgii de porumb.

Eu la snitele folosesc in principiu 1 ou intreg si inca 1 albus. Albusul leaga toata crusta si ramane crocanta.

Carnea o dam prin ou si dupa prin amestecul de fulgi de porumb cu faina. Inainte de puneti la prajit , va rog sa va asigurati ca uleiul este foarte bine incins. Snitelele se prajesc in principiu maxim 3 minute pe fiecare parte, nu vrem sa ardem crusta, vrem sa aibe o culoare aurie.

De preferat pentru ca snitelele sa ramana crocante ,folositi o tava cu gratar pentru a pune snitelele prajite la scurs. Daca le puneti pe servetel , crusta cu siguranta se va inmuia.

Snitelele merg foarte bine servite cu un mujdei de usturoi cremos , gasiti reteta aici.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna!

snitel de vita cu fulgi de porumb
Carne de vita

SNITEL DE VITA CU FULGI DE PORUMB


BENEFICIILE CONSUMULUI CARNII DE VITA

Carnea este principala sursă de proteină din alimentaţia omului, proteinele de origine animală sunt de calitate superioară şi conţin toţi aminoacizii esenţiali, aminoacizi pe care corpul uman nu-i poate sintetiza. Carnea de vită este o sursă importantă de fier.

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.

Fierul este esențial pentru funcționarea optimă a organismului, el fiind cel care transportă oxigenul și substanțele nutritive în tot corpul, la organele vitale. Carnea de vită este o sursă importantă de fier, în special de fier hemic, ce se găsește doar în alimente din surse de origine animală. Spre deosebire de fierul non-hemic, conținut de legume, fierul din carnea de vită este mult mai ușor absorbit de către organism. Carnea de vită este, în general, mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Ciolan de porc la cuptor, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE