Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

RETETA MUSACA DE CARTOFI CU CARNE TOCATA

Daca tot am avut ceva surplus de carne tocata de la umplerea carnatilor , am bagat-o in cateva pungi cu zip si a ajuns in lada frigorifica pentru o musaca de cartofi cu carne tocata.

Cand am dat de punga cu carne tocata am zis ca merge sa facem o musaca de cartofi cu carne tocata.

Pitica noastra mananca doar cartofii dar mie imi convine ca resturile ajung la mine in farfurie.

Pregatire 10 minutes
Gatire 50 minutes
Timpul Total 1 hour
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 1 kg Carne tocata de porc
  • 7 buc Cartofi
  • 1 buc Ceapa
  • 5 catei Usturoi
  • Sare si Piper
  • Cimbru uscat
  • Boia dulce
  • 200 g Pasta de rosii

MUSACA DE CARTOFI CU CARNE TOCATA

Musaca de cartofi cu carne tocata
Cartoful

Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin. Noi poate avem noroc si cu socrii pentru ca stau la tara si avem acces mai rapid la produse naturale.


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU MUSACA DE CARTOFI CU CARNE TOCATA ?

Nu este nimic complicat in prepararea retetei pentru musaca de cartofi cu carne tocata. Ingredientele sunt relativ putine si complexitatea este una redusa. Complicat este sa spalam strachinile.

Reteta este compusa din 3 pasi , fierberea cartofilor, calirea carnii tocate si asamblarea preparatului final si terminarea acestuia la cuptor.

Incepem primul pas curatarea tuturor elementelor , cartofii , ceapa , usturoiul.

Cartofiise curata si se pun la fiert. Noi avem un multicooker ce ne face treaba mai usoara si rapida. Va recomand unul sunt foarte versatile si usor de folosit.


RETETA MUSACA


Cartofii nu se vor fierbe ca pentru piure , se fierb mai putin pentru ca vor sta si la cuptor si nu vrem sa se faca piure.Noi ii facem in multicooker la abur timp de 5 minute , sunt perfecti pentru taiat si asezat in vasul final.

In timp ce cartofii se fac punem la calit carnea tocata , daca este suficient de grasa carnea puneti foarte putina untura sau ulei pentru a porni calirea , nu vrem sa fiarba carnea.

Pe masura ce se caleste carnea , adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt sa le calim impreuna. Lasam ceapa si usturoiul la calit 3 minute si adaugam sare, piper , cimbru uscat si boia dulce. Daca vedem ca nu este suficienta grasime/ulei , putem sa mai adaugam putin pentru a evita sa se arda carnea.

Dupa ce am calit carnea , se opreste focul si se taie cartofii rondele .

CEA MAI BUNA RETETA DE MUSACA DE CARTOFI CU CARNE TOCATA

Intr-un bol punem pasta de rosii si adaugam apa sa o facem mai lichida , completam cu sare daca este cazul si un varf de lingurita de zahar sa mai taie din aciditate.

Intr-un vas incapator asezam in straturi, cartofi -> carne -> sos de rosii. De preferat este sa aveti compozitie suficienta pentru 2 straturi .

Se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius sau foc mediu pentru cele pe gaz.

Totul se lasa la cuptor pana cand incepe sa se rumeneasca partea superioara , incercati sa nu lasati sa scada foarte mult sosul din vas , altefl totul devine prea uscat.

Daca carnea este mai grasa , va lasa suficienta grasime delicioasa (nu prea sanatoasa).

Va urez pofta buna!


MUSCA DE CARTOFI CU CARNE TOCATA


ATENTIONARI SI BENEFICII

Cartofii sunt un aliment popular si versatil in bucataria noastra, dar putini stiu cat de valorosi sunt nutritional. Acestia sunt o sursa importanta de energie datorita continutului ridicat de carbohidrati, oferind aproximativ 17 grame de carbohidrati per 100 de grame de cartof. Pot fi utilizati ca baza intr-o varietate de preparate si pot contribui la mentinerea nivelului de energie in organism.

Consumul de carne de porc poate avea atat beneficii, cat si dezavantaje asupra sanatatii noastre. Carnea de porc este un aliment care ofera o varietate de nutrienti, iar pe langa aroma sa placuta, contine grasimi mononesaturate, similare cu uleiul de masline. Consumul sau a fost stigmatizat si oamenii cred ca este un aliment bogat in grasimi care dauneaza sanatatii, insa carnea de porc are si proprietati benefice, cum ar fi proteinele, mineralele, vitaminele B si aminoacizii esentiali necesari pentru o buna nutritie.

Aditivi alimentari: Multi producatori de carne de porc utilizeaza aditivi alimentari, precum conservanti si coloranti, care pot fi daunatori pentru sanatate.
Antibiotice si hormoni: In multe cazuri, porcii sunt hraniti cu antibiotice si hormoni pentru a creste rapid in greutate. Acesti compusi pot ajunge in corpul nostru prin consumul de carne de porc si pot afecta sanatatea noastra.

Cartofii au un continut ridicat de carbohidrati si un indice glicemic mare, ceea ce inseamna ca pot creste nivelul de zahar din sange si pot contribui la cresterea in greutate.

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.
Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Raci Fierti, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE