Creveti Tempura

Creveti Tempura Reteta

RETETA CREVETI TEMPURA

Bun venit pe blogul meu culinar! Astăzi, vreau să-ți împărtășesc o rețetă minunată de creveti tempura, o alegere simplă și delicioasă pentru un pranz , Duminica.

Pregatire 15 minutes
Gatire 15 minutes
Timpul Total 30 minutes
Categorie Fructe de Mare
Bucatarie Japoneza
Portii 4 Persoane

Ingrediente
  

  • 500 g Creveti
  • 100 g Faina
  • 80 ml Apa minerala
  • 2 Linguri Amidon de porumb
  • Sare si Piper alb
  • Ulei Vegtal pentru prajit
  • Fulgi de chilli
  • 200 g Iaurt
  • 3 catei Usturoi
  • Sos de Soia

CREVETI TEMPURA RETETA


Rețeta de creveti tempura provine din bucătăria Japoneza. Rețeta de tempura este folosită în mare parte pentru fructele de mare dar în același mod se mai pot găti și legumele sau carnea.

Creveti
Creveti

În această rețetă se aleg creveți mai măricei pe care îi decorticăm până la coadă și îi curățăm prin a scoate intestinul.

Vreau să luați aminte că pe România nu există creveți proaspeți, aceștia sunt aduși doar congelați iar la raft dacă sunt prezentați ca fiind proaspeți. Puteți să citiți și scrisul mic în care se face mențiunea „Produs decongelat” sau altă derivație a acestui proces. Personal cumpăr de la diverși distribuitori online cutii de 2 kg congelați dimensiune 30-40. Însă luăm foarte des și 60-70. (60-70 de exemplu se referă la numărul de bucăți / kg)


MOD DE PREPARARE


În primul rând începem prin a face aluatul tempura în care vom scufunda creveții înainte de prăjire.

Într-un bol punem cantitatea de apă minerală care trebuie să fie rece de la frigider, adăugăm făină treptat și amestecăm cu o furculiță. După ce compoziția s-a legat și este destul de groasă adăugăm puțină sare după gust și amidonul urmând să amestecăm bine toată compoziția pentru a o lăsa la frigider 10 minute.


FINALIZAREA PREPARATULUI


Într-o tigaie mai adâncă, de mici dimensiuni, pentru a economisi ulei, punem ulei pentru prăjit suficient cât să se poata scufunda crevetele, să facă „baie”. Scoatem aluatul de tempura din frigider în momentul în care uleiul este încins. Scufundăm creveții în aluat și după în baia de ulei. În funcție de dimensiunea recipientului de gătit nu veți pune creveții în ulei unul deasupra celuilalt. Gătiți pe rând creveții în funcție de cât încap „să nu se ia la bătaie”. Termenul de gătire este de aproximativ 2-3 minute în uleiul incins. Creveții se vor scoate într-o tavă cu grilă pentru a se scurge uleiul în exces.

creveti tempura
Creveți Tempura
sos de usturoi
Sos de usturoi

Noi vă recomandăm 2 sosuri cu care acest preparat se îmbină perfect. Primul sos este simplu, într-un bol mic se pune sos de soia și se amestecă cu fulgii de chilli , acest sos este pentru cei care preferă mâncarea mai iute. Al doilea sos este sosul clasic de usturoi cu iaurt ( puteți vedea rețeta de sos de usturoi chiar aici ), sau clasicul nostru Mujdei de usturoi cu fooooarte mult ulei.


CONCLUZIE


Acest preparat Asiatic este foarte delicios și aromat, se face foarte rapid și este îndrăgit de toți iubitorii de fructe de mare.

Creveti Tempura Reteta
Creveti Tempura

Acest preparat este bogat în calorii deci aveți grijă la dimensionarea porțiilor *wink*.

Dacă vă rămâne aluat de tempura , puteți tăia o ceapă și să faceți inele de ceapă tempura care sunt absolut delicioase.

Puteți face și legume cu acest aluat tot în sistemul de prăjire în baie de ulei (dovlecel , sparanghel, ciuperci , etc).

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!

Poți viziona și articolul despre Creveți în sos de unt si Usturoi.