Tocanita de Pipote si Inimi – Reteta Delicioasa

tocanita de pipote si inimi

TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI SAU MANCARE DE PIPOTE SI INIMI

Astazi va prezint o reteta indragita de noi, tocanita de pipote si inimi.

Fie ca este de legume , pui , porc sau vita , acest preparat nu lipseste din retetarul nostru.

In familia noastra mama soacra creste gaini iar in momentul in care este sacrificata una pentru noi sau ei , organele se pun la pachet pentru mine.

Pregatire 10 minutes
Gatire 50 minutes
Timpul Total 1 hour
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 500 g Pipote/Inimi/Ficat de Pui
  • 250 g Piure de rosii
  • 1 buc Ceapa Rosie mare
  • 3 buc Cartofi
  • 4 catei Usturoi
  • 1 buc Morcov
  • 2 linguri Ulei
  • 2 lingurite Boia Afumata
  • Sare si Piper
  • Busuioc si Cimbru Uscat
  • Patrunjel Proaspat

TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI

tocanita de pipote si inimi
Gaina de la tara crescuta in curte.

Daca nu a trecut prin mana voastra de mult timp o gaina de tara crescuta in curte , aveti poza pusa de mine sa puteti face o comparatie cu cea din supermarket.

Nici nu se poate compara calitatea , culoarea si gustul celor doua. Noi avem norocul ca, in familie se cresc pasari si avem acces la o carne sanatoasa , animale crescute doar cu cereale fara „vitamine” , hormoni de crestere.

Noi va indemnam sa cautati un crescator local de pasari de unde sa cumparati un produs calitativ. In momentul de fata pretul este acelasi sau mai mic ca in supermarket.

Noi avem in mod constat in congelatori carne de pasare pentru ca luam gainile intregi , le portionam pentru diverse preparate si le gatim la nevoie. Carcasele le pastram si facem supa de taiteti sau stock de pui pe care il folosim in alte preparate cum ar fi pilaful.


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI?

Reteta pentru tocana de pipote si inimi este foarte simpla si destul de rapida de preparat. Noi am gasit reteta optima , cel putin pe gustul meu. Sunt singurul din familie care o mananca , Fetele mele „e” pretentioase.

Este foarte usor sa faci tocana, mai ales daca folositi piure de rosii / pasta de rosii (desi puteti folosi intodeauna si rosii proaspete).

Taiati in bucati pipotele si inimile dupa ce le curatati putin de pielite si vene. Noi am avut norocul sa avem strans in congelator cateva pungulite de la 4-5 pasari si am folosit inclusiv ficatul.

Aruncati carnea intr-o tigaie adanca preincalzita cu 1-2 linguri de ulei si rumeniti-o bine pe toate partile fara ficat , acesta il punem ulterior.


TOCANA RETETA


Dupa ce carnea sa rumenit , adaugati 200-250 ml de apa si lasati-o la foc mic cu capac pentru a fragezii pipotele si inimile. In functie de cat de fragede doriti organele , repetati pasul. In momentul in care se apropie de fragezimea dorita adaugati si ficatul. Acesta va lasa apa si se va mai fierbe putin.

Taiati cubulete o ceapa rosie mare, cartofii si morcovul le aruncati in tigaie peste carne in momentul in care apa sa evaporat si carnea sfaraie in tigaie. Puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de ulei pentru a cali/praji legumele. Tocana prinde un gust mult mai bun daca toate ingredientele sunt trase cu ulei inainte de fierbere.

Adaugati usturoiul si condimentele si amestecati inca un minut pana cand simtiti mirosul parfumat al tuturor ingredientelor.

Adaugati piureul/pasta de rosii completati cu putin apa sa formati un sos gros si amestecati bine toata compozitia pana se omogenizeaza.

RETETA TOCANA DE PIPOTE SI INIMI SAU MANCARE DE PIPOTE SI INIMI

Lasati sa fiarba totul la foc mic pana cand sosul se face mai dens. Incercati sa amestecati la perioade scurte pentru a evita arderea preparatul

SFAT: Dupa ce curatati pipotele si inimile (si ficat daca puneti) lasatile in apa pentru a scoate din sange, mai ales daca folositi ficat.

Inainte de servire , asezoneaza cu o cantitate generoasa de patrunjel proaspat tocat. Pofta buna !

Va recomandam și o rețetă pentru Snitel Crocant de Curcan, găsești linkul aici.

TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI


SFATUL NOSTRU PENTRU VOI !

De cand familia noastra sa marit , am inceput sa fim mai atenti la ce anume mancam zilnic. Cel putin ce mancam acasa , nu cred ca exista posibilitatea ca la serviciu sa poti manca mereu sanatos.

tocanita de pipote si inimi
Tocanita de pipote si inimi

Noi am inceput prin rude/prieteni/cunostinte, sa cumparam fructe, legume sau carne , crescute in gradini proprii. Incercam pe cat posibil sa evitam produsele alimentare din supermarketuri, cred ca stiti toti de ce .

La inceput este greu sa iti formezi un obicei de acest gen insa cu timpul inveti sa cumperi o cantitate mai mare si sa congelezi acasa pentru perioade scurte. Astfel ai mereu cate ceva sa poti face mancare mai sanatoasa.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Snitel de vita Sicilian, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE