Snitel de vita Sicilian

snitel de vita sicilian

Bine ați venit pe blogul meu culinar! Astăzi, vă voi împărtăși o rețetă delicioasă și ușor de pregătit: Snitel de Vita Sicilian. Este perfect pentru o cină în familie sau pentru a impresiona prietenii la o masă festivă.

RETETA SNITEL DE VITA SICILIAN

Pregatire 10 minutes
Gatire 24 minutes
Timpul Total 34 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 5 buc Felii Subtiri Carne de Vita
  • 3 buc Rosii
  • 2 buc Oua
  • Sare si Piper
  • Busuioc si Cimbru Uscat
  • Ulei pentru prajit
  • Faina si Pesmet
  • Usturoi granulat
  • Cascaval sau Mozzarela

SNITEL DE VITA SICILIAN


INFORMATII DESPRE CARNEA DE VITA SI BENEFICIILE ACESTEIA !

Carnea este principala sursă de proteină din alimentaţia omului, proteinele de origine animală sunt de calitate superioară şi conţin toţi aminoacizii esenţiali, aminoacizi pe care corpul uman nu-i poate sintetiza. Carnea de vită este o sursă importantă de fier.

snitel de vita sicilian
Snitel de vita

Fierul este esențial pentru funcționarea optimă a organismului, el fiind cel care transportă oxigenul și substanțele nutritive în tot corpul, la organele vitale. Carnea de vită este o sursă importantă de fier, în special de fier hemic, ce se găsește doar în alimente din surse de origine animală. Spre deosebire de fierul non-hemic, conținut de legume, fierul din carnea de vită este mult mai ușor absorbit de către organism. Carnea de vită este, în general, mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive.


MOD DE PREPARARE


CUM SE GATESTE RETETA PENTRU SNITEL DE VITA SICILIAN?

În primul rând dacă carnea de vită a stat în frigider , trebuie scoasă la temperatura camerei cu minim 30 de minute înainte să o gătești la fel si ouale. Dacă cumpărați o bucată întreagă de carne și nu snitel feliat , încercați să tăiați felii de aproximativ 2 cm, iar carnea să aibe o grăsime intramusculară pentru a fi cât mai fragedă.

Începem prin a „bate” carnea cât mai uniform și nu cu o presiune foarte mare pentru a nu rupe bucățile de carne. Condimentăm bine carnea pe ambele fețe cu sare, piper și ierburi aromatice fie uscate fie proaspete (Busuioc, Cimbru, Oregano, Rozmarin) și usturoi granulat. Lăsăm carnea să absoarbă aromele 5 minute la temperatura camerei. Într-o farfurie punem un amestec de făină și pesmet în care adăugăm și condimente (dacă nu vă place o mâncare foarte aromată eliminați acest pas). Noi punem aceleași condimente și în mixul de snitel. Într-un bol batem cele 2 ouă peste care punem un praf de sare.


FINALIZARE PREPARAT


Punem la încins uleiul și în același timp și cuptorul la 190 grade celsius sau foc mediu pentru cel pe gaz. Carnea o dăm prin ou prima dată și după prin mixul de făină cu pesmet. Acoperiți foarte bine întreaga bucată de carne și puneți la prajit. După ce snitelul de vita prinde o culoare aurie scoateți pe o tavă de cuptor. După ce terminați de prajit toate snitelele punem deasupra lor felii de roșii sau pasta de roșii și terminăm cu adăugarea cașcavalului/mozzarelei peste roșii. Băgăm la cuptor tava pentru 10 minute , să gratinăm cașcavalul.


SNITEL DE VITA SICILIAN RETETA


CARNE DE VITA – BENEFICII SI CONTRAINDICATII

Carnea de vita consumată cu moderație aduce foarte multe beneficii organismului nostru. Mai jos regăsiți câteva din beneficiile consumului cât și contraindicații:

Snitel de vita Sicilian
Snitel de vita Sicilian
1. Carnea de vită ajută la menținerea masei musculare.2. Ajută la imbunătățirea performanței atletice.3. Carnea de vită ajută la prevenirea anemiei.4. Carnea de vită ajută la prevenirea anemiei.

CONTRAINDICAȚII

Excesul de fier din sânge – carnea de vită este una din cele mai bogate surse alimentare de fier. Persoanele care stiu ca au mult fier in sânge ar trebui să evite consumul excesiv de carne de vită deoarece poate provoca supraîncărcare cu fier.Studiile observaționale efectuate asupra consumului de carne roșie și bolile de inimă oferă rezultate mixte. Unele studii detectează un risc crescut de a dezvolta boli de inimă atunci când consumăm carne roșie. Alte studii au aratat un risc crescut atunci când consumăm doar produse procesate din carne roșie, iar altele nu au raportat nici o asociere semnificativă.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru pastramă de miel la grătar , găsești linkul aici.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Snitel Crocant de Vita, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE