Salata de vinete
PREGĂTIRE
15 minute
GĂTIRE
30 minute
TOTAL ESTIMAT
45 minute
INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
Rețeta pentru salata de vinete este una dintre cele mai gătite preparate din perioada de toamnă. Vinetele, de preferat să fie crescute natural, încă se găsesc în târguri, piețe, oameni care iși vând produsele crescute în curte.
Vom începe prin a coace vinetele, dacă aveți posibilitatea la foc de lemne ar fi ideal, acestea vor căpăta acel gust afumat care aduce o savoare în plus salatei noastre.
Tăierea și curățarea vinetelor nu ar trebui să vă pună probleme, în momentul în care vinetele sunt încă calde se curăța de coajă și se pun într-o farfurie mai adâncă să nu pierdem sucul acestora. Vinetele le vom toca mărunt cu un cuțit mai lat sau un satâr de lemn până când acestea capătă o textură legată ca și carnea tocată. Ceapa se va toca și ea mărunt iar împreună cu vinetele se vor pune într-un bol încăpător.
Amestecăm cu o lingură de lemn compoziția și începem să punem câte puțin ulei, suc de lămâie și sare după gust.
Acestea se vor transforma într-o textură cremoasă numai bună de întins pe o felie de pâine prăjită. În baza cantităților vor ieși 4 porții de salată.
Îți recomand să vezi și rețeta de Salată Orientală.
Poftă Bună ! ! !