Sos Bechamel

PREGĂTIRE
5 minute
GĂTIRE
10 minute
TOTAL ESTIMAT
15 minute
INGREDIENTE
SOS BECHAMEL
INFORMATII DESPRE FAINA!
Noi personal , am inceput de ceva timp sa folosim făina de la moară. Este naturală , de calitate și știm ce conține. Vă recomandăm și vouă să faceți la fel, încă se gasesc pe lângă orașele mari locuri cu moara de unde o puteți cumpăra. Dacă totuși nu găsiți puteți folosi o făină 650.

Făina integrală măcinată la moară cu pietre aduce beneficii suplimentare prin comparație cu faina albă datorită conținutului său de numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5. Conține și un antioxidant puternic, vitamina E,care protejează membranele celulare și celulele cerebrale de daunele provocate de radicalii liberi. 120 grame de făină integrală conțin 7,6 mg de niacină (38% din doza recomandată zilnic), în schimb aceeași cantitate de faină albă conține numai 0,8 mg. În ceea ce privește mineralele, 120 grame de făina integrală oferă peste 100% din doza recomandată zilnic de seleniu și 230% din doza recomandată zilnic de mangan.
MOD DE PREPARARE
CUM SE GATESTE RETETA PENTRU SOS BECHAMEL?
Sosul bechamel, cunoscut și drept sos alb, este un ingredient de bază în multe rețete, cum ar fi lasagna și friptură. De asemenea, constituie o bază pentru multe alte sosuri.Pentru a pregăti un sos bechamel de calitate, nu este nevoie decât de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în cămară.
- Înainte de toate, punem laptele la fiert.
- Într-o cratiță separată, punem la încins untul. Când acesta se topește, adăugăm făina. Untul și făina se amestecă bine, până nu mai există cocoloașe.
- Când se simte miros de plăcintă coaptă, începem să adăugăm laptele fiert peste compoziție. Laptele se toarnă în fir subțire și se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe.
- Când sosul capătă o consistență catifelată, se ia de pe foc. Se adaugă sarea și nucșoara și, opțional, puțin piper alb.
FINALIZARE PREPARAT
Francezii au preparat sos bechamel încă din secolul 17, acesta fiind un sos mamă pentru altele – cum ar fi sosul Mornay de brânză. Rețeta de sos bechamel a fost creată de Louis de Bechamel, cea mai timpurie mențiune a sosului apărând în Le Cuisinier François, în anul 1651.
SOS BECHAMEL
SOS BECHAMEL – VORBE DE FINAL
Bechamel este unul dintre cele mai ușor de făcut sosuri și sigur vei avea succes dacă ești atent la aceste detalii.Ai grijă ca făina să se rumenească atunci când faci roux-ul. Dacă pare că se gătește prea repede, pur și simplu ia tigaia de pe foc și continuă să amesteci până când tigaia se răcește; va continua să gătească cu căldură reziduală.

INFORMATII:
Buerre manié este termenul francez pentru o pastă făcută din părți egale de unt și făină amestecate împreună până la omogenizare. Se poate adăuga pentru a îngroșa aproape orice sos. Se topește ușor în sos prin amestecare. Sosul trebuie să fiarbă ușor timp de un minut sau două pentru a găti complet făina odată ce adaugi buerre manié.Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru pastramă de miel la grătar , găsești linkul aici.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.