Salata de boeuf

reteta Salata de boeuf


PREGATIRE

45 minute

GATIRE

120 minute

TOTAL ESTIMAT

165 minute


INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vita cu os
  • 3 morcovi mari
  • 500 g cartofi
  • sare si piper
  • 250 g de Maioneza
  • suc de lamaie – dupa gust
  • 100 g pastarnac
  • 100 g telina
  • 2 cepe medii
  • 100 g mazare boabe
  • 150 g de castraveti murati in otet
  • 50 g de mustar
  • sare si piper

INTRODUCERE

Reteta pentru salata de boeuf este una dintre cele mai realizate salate in preajma sarbatorilor ( Vestitorul sarbatorilor la Romani). Ingredientele de preferat sa fie naturale , inca se gasesc in targuri /piete oameni care isi vand produsele crescute in curte.

In primul rand Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre..


MOD DE PREPARARE

Incepem prin pregatirea ingredientelor ce dureaza cel mai mult in procesul de gatire adica carnea de vita. Eu personal folosesc oala sub presiune electrica pentru a reduce considerabil timpul de gatire , pun pe presiune mare aproximativ 70-80 minute) sau 120 min fierbere traditionala la foc mediu.

Curatam legumele intre timp si le punem la fiert (toate mai putin mazarea) separat in alt recipient pana cand acestea sau gatit (mai crocante sau mai moi in functie de preferinte) (Cu ocazia asta fac si o supa de legume).Mazarea o fierb separat pentru ca are cel mai mic timp de gatire si nu vreau sa alerg dupa boabe prin oala. Dupa gatirea tuturor ingredientelor , le lasam la racit.

Cat timp legumele se racesc incepem sa facem maioneza – gasiti aici reteta de maioneza pe care o puteti folosi.

In urmatoarea etapa , incepem sa tocam toate legumele si carnea. Personal tai legumele putin mai mari iar carnea ceva mai marunt , totul depinde de preferintele voastre. Asezam toate ingredientele tocate intr-un bol mare si incepem sa adaugam sarea,piperul zeama de lamaie dupa gust si maioneza (mustar puteti folosi sau nu , gustul oricum il veti avea din reteta de maioneza de casa).

Amestecam cu o spatula de silicon bine toata compozitia pana se „leaga” salata noastra. Pentru montarea salatei boeuf eu folosesc niste forme de silicon pentru prajituri sunt patrate si suficient de adanci. Decorarea formelor o fac poate cu cateva fasii de masline , patrunjel sau ardei in otet. Personal nu prefer sa decorez cu un strat de maioneza pentru ca devine prea gretos (pentru mine cel putin).

Reteta de salata boeuf nu este foarte complicata , consuma insa foarte mult timp pana cand preparatul prinde forma finala.

Iti recomand sa vezi si reteta de Salata de gulie cu pui

Pofta Buna ! ! !