Pastrama de oaie cu cartofi

pastrama de oaie cu cartofi

RETETA PASTRAMA DE OAIE CU CARTOFI

Bun venit pe blogul meu culinar! Astăzi te voi învăța să pregătești o reteta pentru pastrama de oaie cu cartofi. Este o rețetă cu arome bogate și merge mana in mana cu vinul rosu.

Pregatire 15 minutes
Gatire 1 hour 15 minutes
Timpul Total 1 hour 30 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 1.5 kg Pulpa de Oaie
  • 500 g Cartofi
  • 500 ml Vin Rosu
  • Sare si Piper
  • 50 ml Ulei de Masline
  • 50 g Unt
  • Fulgi de Chilli Optional
  • 8 catei Usturoi
  • Rucola
  • Mix de Seminte
  • Patrunjel proaspat
  • Usturoi granulat
  • Busuioc si Cimbru uscat
  • Boia afumata

RETETA PASTRAMA DE OAIE CU CARTOFI

Cum se prepara pastrama de oaie cu cartofi.

pastrama de oaie
Pulpa de oaie

Noi pentru pastrama de oaie folosim cel mai des pulpa de oaie. Pastrama se poate amesteca si cu ceva bucati cu seu pentru a avea un gust mai accentuat pentru cei care prefera carnea de oaie.

Se pot folosi si produse din supermarket reteta va iesi cu siguranta. Insa noi recomandam sa gasiti o sursa de unde puteti lua carne naturala direct de la „sursa” *wink*.

Cum se pregateste carnea (baițul).

pastrama de oaie
Pregatire carne

In primul rand bucata de carne se va fasona si se vor lasa cateva bucati si cu seu.Carnea poate fi taiata in mai multe moduri insa noi preferam sa o taiem la o grosime de 2 degete si sub forma de fasii cu lungime de 5-6 cm.

Intr-un container adaugam carnea si ingredientele noastre, totul se face si du preferinte insa cateva sunt necesare. Adaugam 200 ml de vin si 200 ml de apa , sare si piper dupa gust, busuioc, cimbru si 4 catei de usturoi zdrobiti si boia afumata.Optional puteti adauga fulgi de ardei iute , foi de dafin , oregano. Carnea se va tine in baiț minim 24 h la frigider. Recomandam minim 48 ore bait inainte de gatire.


PASTRAMA DE OAIE

Pentru inceput punem o tigaie sau ceaun la incins in care punem uleiul. Adaugam carnea in momentul in care uleiul este incins si daca avem bucati cu seu o adaugam mai intai pe aceasta pana cand seul se rumeneste si ulterior adaugam toata cantitatea si o calim pana incepe sa se rumeneasca pe toate partile.

Punem 300 ml de vin si 200-300 ml de apa peste , punem capacul si o lasam la foc mic timp de 60-75 min pana carnea devine frageda (in cazul in care este nevoie mai completam cu apa). Dupa 30 min de fierbere la foc mic , adaugam 4 catei de usturoi intregi sau pisati, sare ,piper, usturoi granulat si optional 1 buc foaie de dafin si daca toti participantii la masa mananca picant puteti pune si 1 ardei iute uscat.Carnea se lasa pana toata apa si vinul scade iar ulterior daca este suficienta grasime se prajeste carnea in gasime pana aceasta se rumeneste (daca nu puteti adauga putin unt pentru prajire)

Cartofii se curata sau se lasa in coaja si se fierb intregi. Acestia nu se fierb foarte tare pentru ca ii vom taia in ce forma doriti si se vor finaliza in tigaie de preferat prajiti cu untura (sau unt). Dupa ce sunt scosi acestia se condimenteaza cu sare piper , verdeturi dupa preferinte , boia afumata etc. Alegerile tin de preferinte.

pastrama
Pastrama de oaie
cartofi
Cartofi

PASTRAMA DE OAIE CU CARTOFI

Pastrama de oaie este o reteta ce are nevoie de timp pentru a o realiza/pregati , insa produsul final este delicios si merita asteptarea.

pastrama de oaie cu cartofi
Preparat final

Noi preferam sa punem si o salata de rucola cu mix de seminte , sa nu zicem ca nu mancam sanatos.

Preparatul se serveste cu un pahar de vin rosu si cel mai important alaturi de familie si prieteni dragi.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE