Paine fara sare: O aromă naturală pentru o viață sănătoasă

paine fara sare

RETETA PAINE FARA SARE

Bine ai venit, astăzi te voi învăța să pregătești o rețetă simplă pentru o pâine delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru cei care doresc să reducă cantitatea de sare din dietă.

Pregatire 3 hours
Gatire 50 minutes
Timpul Total 3 hours 50 minutes
Categorie Mancare Gatita, Paine
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • 400 g Faina 650
  • 7 g Drojdie uscata
  • 320 ml Apa calduta
  • 1/2 lingurita Zahar
  • Ulei de Masline

PAINE FARA SARE

paine fara sare
PAINE FARA SARE

Painea fara sare este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care doresc să reducă cantitatea de sare din dietă. Această rețetă este ușor de urmat și produce o pâine gustoasă și aromată care poate fi savurată cu orice masă.


MOD DE PREPARARE


Cea mai buna reteta pentru paine fara sare sanatoasa.

Cuptorul folosit de mine este unul electric insa se poate folosi si unul pe gaz.

Temperatura de 250 grade celsius la un cuptor pe gaz este echivalentul maxim al cuptorului si 200 grade celsius este un foc mediu.


PAINE FARA SARE RETETA


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU PAINE FARA SARE ?

  1. Dizolvati drojdia in apa calda (nu fierbinte) impreuna cu o jumatate de lingurita de zahar. Dupa ce drojdia si zaharul sunt dizolvate presarati faina deasupra compozitie si nu amestecati. Se lasa aproximativ 10-15 minute pana cand se formeaza bule deasupra , asa stim ca este activata drojdia.
  2. Intr-un bol mare, amestecati faina cu amestecul de drojdie si o lingura de ulei de masline. Folositi o lingura pentru a incorpora cat mai bine toate ingredientele.
  3. Framantati aluatul cu mainile pe o suprafata presarata cu putina faina pana cand aluatul devine putin neted.
  4. Lasati aluatul la dospit timp de 1-2 ore , acoperit cu prosoape intr-un loc cald. Vrem ca aluatul sa isi dubleze volumul.
  5. Framantati din nou aluatul timp de 1 minut. Preseaza cu mainile ca si cum ai face blat de pizza si impatureste aluatul o data pe lung si inca o data pe lat. Mai framantam acum aluatul inca 1 minut.
  6. Da-i aluatului o forma. In functie de vasul in care pui la cuptor painea formeaza deja aluatul. Painea se poate pune in forma de cozonac sau intr-un vas de yena cum am pus noi.
  7. Puneti aluatul intr-un vas ce va ajunge la cuptor uns cu unt sau ulei si lasati inca 30 minute vasul acoperit cu prosoape. Aluatul va mai creste in forma cu aproximativ 30-40%.
  8. Preincalziti cuptorul la 250 grade celsius iar pe pozitia cea mai de sus adaugati o tava cu apa. Vrem sa formam un abur foarte dens in cuptor pentru a coace aluatul.
  9. Coaceti painea timp de 20 de minute la temperatura de 250 grade celsius.
  10. Reduceti temperatura la 200 grade celsius , scoateti tava cu apa din cuptor si porniti ventilatia cuptorului. Coacem painea pentru inca 30 de minute aproximativ , acum painea se va rumenii si se va coace in profunzime.
  11. Scoateti painea din cuptor , pentru a verifica daca este coapta , o tineti cu un prosop in mana si bateti in partea de jos , daca suna a gol , painea este gata.
  12. Painea se lasa la odihnit timp de 30-40 de minute la temperatura camerei inainte de a o taia.

CEA MAI BUNA RETETA DE PAINE FARA SARE

Puteți adăuga în aluat semințe de floarea soarelui, semințe de in sau alte ingrediente preferate pentru un plus de savoare și nutriție.

Asigurați-vă că apa este călduță, nu fierbinte, deoarece poate distruge drojdia. Frământarea este importantă pentru a dezvolta glutenul din făină, care va da pâinii elasticitate și o textură aerisită. Pâinea fără sare se poate păstra la temperatura camerei timp de 2-3 zile sau se poate congela.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna!

paine fara sare
PAINE FARA SARE

PAINE FARA SARE


Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE PAINE FARA SARE:

  • Reduce tensiunea arterială. Sarea este un factor major de risc pentru hipertensiune arterială, o afecțiune care poate duce la boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și boli renale.
  • Este o alternativă mai sănătoasă la pâinea albă obișnuită. Pâinea albă este bogată în calorii și carbohidrați rafinați, care pot contribui la creșterea în greutate și la diabetul de tip 2.
  • Este o sursă bună de fibre. Fibrele vă pot ajuta să vă mențineți o digestie sănătoasă și să vă simțiți sătui mai mult timp.
Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru PIZZA CU BLAT SUBTIRE, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE