Pizza cu Pui: O Explozie de Arome la Domiciliu
RETETA PIZZA CU PUI SI PORUMB
Bine ai venit, astăzi iti voi prezenta o rețetă simplă pentru o pizza sanatoasa cu pui. Nici chiar asa de sanatoasa , dar inlocuirea salamului cu pui este o varianta mai buna. Nu te speria nu va iesi fada , toate ingredientele vor forma o pizza delicioasa cu pui facuta acasa.
Ingrediente
Ingrediente pentru Blatul de pizza
- 500 g Faina 650
- 7 g Drojdie uscata
- 320 ml Apa calduta
- 1 lingura Ulei de Masline
- 1 lingurita Zahar
- 20 g Sare fina
Toppinguri pentru pizza
- 150 g Pasta de rosii
- Oregano si Cimbru uscat
- Sare si Piper
- Mozzarella si Grand Padano rase
- 100 g Porumb dulce
- 500 g Carne de pui Piept
PIZZA CU PUI SI PORUMB
A spus cineva pizza? Fara aluat pizza nu se poate.
Reteta de aluat pentru pizza nu este grea , dar necesita putin timp sa o realizam. Daca nu aveti timp , puteti lua din magazine un aluat de pizza gata facut. Personal nu am folosit , dar din spuse nu este chiar rau.
MOD DE PREPARARE
Cea mai buna reteta pentru pizza cu piept de pui si porumb.
Cuptorul folosit de mine este unul electric insa se poate folosi si unul pe gaz.
Temperatura de 240 grade celsius la un cuptor pe gaz este echivalentul maxim al cuptorului si 200 grade celsius este un foc mediu.
PIZZA RETETA
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU PIZZA CU PUI ?
- Dizolvati drojdia in apa calda (nu fierbinte) impreuna cu o jumatate de lingurita de zahar. Dupa ce drojdia si zaharul sunt dizolvate presarati faina deasupra compozitie si nu amestecati. Se lasa aproximativ 10 minute pana cand se formeaza bule deasupra , asa stim ca este activata drojdia.
- Intr-un bol mare, amestecati faina cu amestecul de drojdie si o lingura de ulei de masline. Folositi o lingura pentru a incorpora cat mai bine toate ingredientele.
- Framantati aluatul cu mainile pe o suprafata presarata cu putina faina pana cand aluatul devine putin neted , nu uitati si de sare , pe la jumatatea procesului o adaugati si pe ea.
- Lasati aluatul la dospit timp de 1 ora , acoperit cu prosoape intr-un loc cald. Vrem ca aluatul sa isi dubleze volumul.
- Pregatiti toppingurile selectate , noi am optat doar pentru pui , porumb si branzeturi. Daca este pui din comert , noi il calim cu sare si piper inainte de al pune pe pizza.
- Sosul de rosii se pregateste destul de simplu , daca folositi pasta de rosii o dizolvati putin cu apa si adaugati sare, piper, oregano si cimbru. Amestecam bine si acesta va fi primul pas in constructia finala.
- Preincalzim cuptorul la 240 grade celsius.
- Intindem aluatul in tava noastra. Cantitatea de aluat ne ajunge pentru o tava neagra de cuptor sau 2 tavi rotunde de 30 cm.
- Adaugam toppingurile noastre incepand cu sosul de rosii , un strat de branzeturi date prin razatoare, carnea de pui si porumbul iar la final mai adaugam branzeturi.
- Coacem pizza timp de 10 minute la 240 grade si 10 minute la 200 grade celsius pana cand mozzarella se topeste si se rumeneste frumos.
- Lasam la odihnit 10 minute la temperatura camerei inainte sa o taiem.
CEA MAI BUNA RETETA DE PIZZA CU PUI
Puteti folosi diverse combinatii de legume pentru topping, in functie de preferinte.
Daca doriti o pizza mai picanta, adaugati fulgi de ardei iute in sosul de rosii.
Puteti folosi aluat de pizza gata preparat din supermarket pentru a economisi timp.
Pizza cu pui este o modalitate excelenta de a consuma proteine si fibre.
Acestea fiind spuse va urez pofta buna!
PIZZA CU PUI SI PORUMB
BENEFICIILE CONSUMULUI DE PUI:
- Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, esentiale pentru construirea si mentinerea masei musculare.
- Puiul este bogat in vitamine si minerale, cum ar fi vitamina B12, niacina, seleniu si fosfor.
- Carnea de pui este o sursa saraca in grasimi saturate si colesterol, fiind recomandata pentru o alimentatie sanatoasa.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!