Zargan prajit: Cum să pregătești zarganul perfect prăjit acasă

zargan prajit

RETETA ZARGAN PRAJIT

Reteta pentru zargan prajit este destul de evidenta.

Incerc astazi sa promovez consumul unei specii de peste de la noi din Marea Neagra , foarte gustos si sanatos.

Mai jos regasiti una dintre cele mai delicioase retete pentru zargan prajit.

Pregatire 10 minutes
Gatire 15 minutes
Timpul Total 25 minutes
Categorie Peste
Bucatarie Romaneasca
Portii 3 portii

Ingrediente
  

  • 500 g Zargan proaspat Curatat
  • Sare si piper
  • Malai si Faina
  • Ulei de floarea soarelui
zargan prajit
ZARGAN DIN MAREA NEAGRA

Pestele din poza este Zarganul , am cumparat in toamna trecuta direct de la pescarii din Navodari ce au talene in Marea Neagra.

Pestele este recunoscut foarte repede prin forma corpului sau ca de ac si de oasele verzui.

Zarganul este un peste foarte sanatos din care poti face mai multe retete , la cuptor , pe tabla cu sare , marinat etc.

MOD DE PREPARARE

CUM SE PREPARA RETETA PENTRU ZARGAN PRAJIT ?

Cea mai buna reteta pentru zargan prajit.

In reteta aceasta am folosit 500 g de zargan.

In momentul in care prind peste extrem de proaspat il portionez si il conserv la gheata . Daca doriti sa aflati cum depozitez eu pestele la gheata si tine timp indelungat puteti consulta acest articol.


ZARGAN PRAJIT RETETA


Reteta este foarte simpla de facut , incepem prin curatarea pestelui si portionarea acestuia.

Pestele dupa ce este spalat il intindem pe prosoape de hartie pentru a scapa de cat mai multa apa.

Cu cat pestele este mai uscat cu atat mai putin va sarii uleiul din tigaie si il va face si mai crocant.

CEA MAI BUNA RETETA DE ZARGAN PRAJIT

Intr-o tigaie punem ulei cam de un deget si o punem la incis.

Pestele se tavaleste printr-un amestec de malai si faina , o ratie cam de 3 la 1 (3 parti malai , 1 parte faina).

Pestele se rumeneste pe ambele parti si se scoate pe o tava cu gratar sa scurgem uleiul. Puteti pune si pe o farfurie cu servetel insa aveti toate sansele ca pestele sa nu mai fie crocant.

Pestele prajit noi il servim cu un mujdei de usturoi cremos , aveti reteta pentru mujdei de usturoi cremos aici.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna!

ZARGAN PRAJIT
Mujdei de usturoi

ZARGAN PRAJIT

BENEFICIILE CONSUMULUI DE PESTE

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.

Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional.

Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Stavrid Marinat, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE