Scrumbie marinata
RETETA SCRUMBIE MARINATA
Bun venit pe blogul meu culinar! Astazi te voi invata cum sa pregatesti o delicioasa reteta de scrumbie marinata.
Ingrediente
- 1 kg Scrumbie Proaspata Taiata rondele
- Sare si Piper
- Frunze de Dafin
- 1 l Apa
- 250 ml Otet
CUM SE FACE SCRUMBIE MARINATA
Este vremea scrumbiei! La grătar, marinată sau afumată, scrumbia de Dunăre sau de Marea Neagră este la „mare” căutare în această perioadă. Şi pe bună dreptate. Specialiştii au plasat-o pe primul loc în topul celor mai sănătoase şi gustoase soiuri de peşte. Cu un conţinut bogat de acizi Omega 3, calciu şi vitamina D, micuţa scrumbie demonstrează că „esenţele tari se ţin în sticluţe mici”. De altfel, e o regulă de care toată lumea ar trebui să ţină cont: cu cât peştii sunt mai mici, cu atât sunt mai sănătoşi şi mai lipsiţi de toxine.
Datorită numeroaselor vitamine şi minerale conţinute, scrumbia este un peşte considerat mană cerească pentru sănătate. Calciul, de exemplu, are efect mineralizant şi ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor.De asemenea, scrumbia are proprietăţi anticoagulante, antiinflamatoare, hipotensive, anticolesterol şi antioxidante, datorită nivelului ridicat de acizi graşi Omega 3. Aceste efecte se fac resimţite la nivelul inimii, prevenind în acest mod diverse afecţiuni cardiovasculare, dar nu numai.
INSTRUCTIUNI DE PREPARARE
Pentru început curățăm și spălăm foarte bine peștele. Îl tăiem rondele cu dimensiuni cam de un deget și îl punem într-un recipient cu capac cât mai ermetic. Acoperim peștele cu apă și îl lăsăm aproximativ 1 oră în apă pentru a ieși sângele din el. După 30 de minute încercați sa schimbați apa.
După ce peștele a stat aproximativ o oră în apă , îl scurgem bine și adăugăm sare multă peste el, să fie practic acoperit de sare. Lăsăm peștele aproximativ 2 – 3 ore în sare, acesta se va întări considerabil și va prinde o culoare albă.
FINALIZARE PREPARAT
După ce peștele a stat la sărat într-un recipient pregătim marinata , 1l de apă, 250 ml de oțet și adăugăm 7-8 linguri rase de sare . Omogenizăm bine toată compoziția și adăugăm 2-3 foi de dafin și boabe de piper. Peștele îl scuturăm de sarea în exces și îl adăugăm în recipientul în care va sta împreună cu marinata 3 zile. După aproximativ 3 zile peștele este marinat și poate fi servit. Fiind un preparat sărat se poate servi cu cartofi fierți sau în salate.
Rețeta aceasta este cu marinată „la rece” , nu fierbem absolut nimic.
SCRUMBIE MARINATA
Scrumbia marinată este foarte delicioasă și iese cel mai bine dacă găsim peștele proaspăt. Scrumbia este foarte bună și sunt diferite moduri de a o prepara.
Scrumbia are nenumărate beneficii pentru sănătate când este consumată. Printre ele sunt următoarele: 1. Previne infarctul , 2. Subțiază sângele favorizând circulația , 3. Previne cancerul , 4. Reglează hormonii , 5. Reduce colesterolul și tensiunea , 6. Întărește imunitatea , 7. Îmbunătățește memoria;
Dacă ești interesat de cum se păstrează peștele proaspăt mai mult timp , poți viziona acest articol.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!