Scoici Saint Jacques la cuptor

Scoici Saint Jacques

RETETA SCOICI SAINT JACQUES LA CUPTOR

Bun venit pe blogul meu culinar! Astăzi te voi învăța să pregătești o delicatesă , scoici Saint Jacques la cuptor. Este o rețetă , cu arome bogate marine și texturi îmbietoare care îți vor încânta papilele gustative.

Pregatire 10 minutes
Gatire 10 minutes
Timpul Total 20 minutes
Categorie Fructe de Mare
Bucatarie Romaneasca
Portii 3 portii

Ingrediente
  

  • 1 kg Scoici Saint Jacques cu cochilie
  • 2 catei Usturoi
  • Ulei de Masline
  • Sos de Soia
  • Sare si Piper
  • Suc de Lamaie

CUM SE GATESTE RETETA PENTRU SCOICI SAINT JACQUES LA CUPTOR

Scoicile Saint Jacques fac parte din familia moluștelor marine, care, datorită gustului deosebit sunt apreciate mult în gastronomia lumii. Acestea cresc în nisipul de pe fundul mării și sunt culese manual de către scafandri sau cu ajutorul unei bărci speciale numite dragă. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine, dar au adesea nisip sau mâl în interior.

scoici Saint Jacques
Scoici Saint Jacques

Pregătirea scoicilor pentru gătire nu este foarte dificilă. Selgros are la vânzare scoici Saint Jacques pret aproximativ 70 ron /kg (produs congelat). Scoicile se decongelează încet , ulterior se spală impuritățile din interiorul cochiliei și se usucă cu șervețele de bucătărie. Rețeta pentru scoici Saint Jacques este rapidă și foarte delicioasă practic le gratinăm la cuptor împreună cu un mic sos ce se formează în cochilie.

Această rețetă are o complexitate redusă și se elimină în mare parte posibilitatea de a găti mai mult scoica. În cazul în care scoica este gătită mai mult aceasta devine mai tare și se va simți ca un cauciuc. În ultima perioadă prețurile la acest produs au scazut și în cazul în care aveți poftă de fructe de mare , le puteți achiziționa fiind prietenoase cu bugetul.

INSTRUCTIUNI DE PREPARARE

După ce curățăm și spălăm foarte bine cochiliile le tamponăm cu șervețele de bucătărie pentru a elimina excesul de apă.

După ce produsul este scurs de apă și în interiorul cochiliei este relativ uscat , le așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt. În fiecare scoică punem 4-5 picături sos de soia, un cubuleț de unt , 4-5 picături de suc de lămâie. Stropim cu ulei de măsline și condimentăm carnea din scoică cu sare, piper și usturoi granulat. Încercați să nu condimentați prea tare carnea, pentru a nu pierde din gustul deosebit pe care îl are.


SCOICI SAINT JACQUES LA CUPTOR RETETA


După condimentare se pune la cuptor 10 minute la 180 grade C pentru gratinare. După ce procesul de gătire este finalizat se lasă 3-4 minute la răcit și se servesc împreună cu sosul din interiorul cochiliei.


CONCLUZIE


Scoicile Saint Jacques sunt un aperitiv foarte delicios , ușor de preparat și poate impresiona orice persoană.

scoici Saint Jacques
scoici Saint Jacques

Fructele de mare sunt pline de nutrienți. Dacă există un lucru important de reținut este că fructele de mare nu sunt doar slab calorice, ci vin cu o mulțime de substanțe nutritive, vitamine din complexul B și vitamina A. Majoritatea grăsimilor din crustacee se prezintă sub formă de acizi grași omega-3, care oferă o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea sănătății creierului și a inimii.

Dacă ești interesat de cum se păstrează peștele proaspăt mai mult timp , poți viziona acest articol.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE