Gogosari in otet pentru iarna
PREGĂTIRE
35 minute
GĂTIRE
0 minute
TOTAL ESTIMAT
35 minute
INGREDIENTE
GOGOSARI IN OTET
INFORMATII DESPRE GOGOSARI !
Gogosari sau ardeii dulci sunt originari din America și au fost una dintre cele mai importante culturi din vechile culturi mexicane și peruane.
Ardeii sunt una dintre cele mai vechi culturi din lume. Au fost domesticiți pentru prima dată în America de Sud acum peste 7.000 de ani.
In secolul al XVI-lea, se spune că Cristofor Columb a adus ardei din America în Europa. Spaniolii și portughezii i-au introdus în Asia în secolul al XVII-lea.
Ardeii există de multă vreme. Prima mențiune despre ele a fost în 1100 î.Hr., când au fost menționate în cartea chineză despre agricultură numită „Shennong Bencaojing”.
În Europa, erau folosite și ca medicament. În Evul Mediu, oamenii le foloseau pentru a trata orice, de la dureri de cap la dureri de stomac. Există multe tipuri diferite de ardei, dar pot fi grupați în general în trei tipuri principale: ardei gras, ardei iute și ardei dulci.
MOD DE PREPARARE
CUM SE PREPARA RETETA PENTRU GOGOSARI IN OTET ?
Reteta pentru gogosari in otet la borcan este una dintre cele mai populare conserve romanesti ce nu lipseste din camara noastra.
Reteta nu este una complicata insa dureaza ceva mai mult timp pregatirea ardeilor pentru conservare. Un pas important ce trebuie facut este sterilizarea borcanelor sau a recipientelor in care vor ajunge gogosarii. Te invitam sa citesti articolul nostru despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve si sa alegi varianta cea mai potrivita pentru tine. Noi personal le sterilizam in cuptor pentru ca este cea mai comoda varianta.
PREGATIRE PREPARAT
Incepem prin spalarea si curatarea gogosarilor de seminte. II taiem in felii dupa propriile preferinte , puteti sa ii faceti in bucati mari sau felii de cca 1 cm latime. Curatam hreanul si il taiem in fasii mai mici cu 2-3 cm decat borcanul ca lungime.
SARAMURA PENTRU GOGOSARI IN OTET – LA RECE FARA FIERBERE
Intr-un recipient incapator amestecam otetul cu sarea si zaharul. Amestecam bine pana se dizolva sarea si zaharul. NU ! se foloseste apa. Asezam in recipientul cu saramura gogosarii si adaugam si restul de condimente (piper boabe , hreanul , foi de dafin si boabele de mustar). Incercati sa amestecati usor sa ajunga saramura peste toata cantitatea de ardei. Recipientul se acopera cu capac sau cu o carpa si se lasa 12 ore la temperatura camerei. In acest timp gogosarii vor lasa din sucul propriu in compozitie sa aveti grija sa folositi un recipient incapator.
Dupa cele 12 ore sterilizam borcanele prin una din metodele descrise mai sus si le lasam la racit. Nu umpleti borcanele pana acestea nu se racest , riscati sa se sparga si pierdeti compozitia si munca depusa.
Umpleti borcanele cu gogosari , la aceasta cantitate sunt necesare 4 borcane de 800 ml. Cu un polonic puneti saramura in borcane sa acopere gogosarii. Daca nu va ajunge saramura , nu completati cu apa , adaugati otet.
Impartiti condimentele in fiecare borcane egal si strangeti capacele. Acum pot fi depozitate in camara pentru iarna. Spor la treaba !
GOGOSARI IN OTET
GOGOSARII SAU ARDEII DULCI- BENEFICII SI CONTRAINDICATII
Beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment sunt numeroase. Poate fi folosit pentru a promova pierderea în greutate, pentru a regla zahărul din sânge și chiar pentru a reduce riscul de boli de inimă.
-Ardeii dulci sunt o sursă excelentă de vitamina C.
-Ardeii dulci conțin niveluri ridicate de antioxidanți și carotenoizi.
– Sunt bune pentru digestie.
-Reglează nivelul zahărului din sânge.
-Au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la artrita și astmul.
CONTRAINDICAȚII
Ardeiul capia este în general sănătos și bine tolerat, dar unele persoane pot fi alergice. Totuși, alergia este destul de rară. Cu toate acestea, unii oameni care au alergie la polen pot fi, de asemenea, sensibili la ardeii capia din cauza reactivității încrucișate alergice.Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru ardei iute murat la borcan , găsești linkul aici.
Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.