Clatite cu nutella
RETETA CLATITE CU NUTELLA
Astăzi vreau să împărtășesc cu tine o rețetă simplă, dar absolut încântătoare: clatite cu nutella. Aceste minuni fragede și pufoase sunt perfecte pentru a transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare a gustului
Ingredientele sunt simple și disponibile în orice bucătărie, iar rezultatul este pur și simplu divin. Prin îmbinarea gustului cremos al Nutellei cu textura fină a clătitelor, vei crea o explozie de savoare în fiecare muscătură.
Ingrediente
- 170 g Faina
- 270 ml Lapte sau Apa minerala
- 2 buc Oua
- 1 lingura Ulei de Masline
- 1 praf Sare
- Nutella
- Gem
- Fructe
- Frisca
RETETA CLATITE CU NUTELLA PUFOASE
Reteta de clatite provine din bucataria Franceza undeva prin secolul al 13 lea din regiunea Brittany . Reteta de clatite este folosita in Europa si se serveste cu gemuri din diverse fructe, sosuri de ciocolata, frisca, fructe proaspete.
In orice reteta de clatite indiferent de zona Europei ingredientul principal , faina , trebuie sa fie de calitate. Noi personal , am inceput de ceva timp sa folosim faina de la moara. Este naturala , de calitate si stim ce contine. Va recomandam si voua sa faceti la fel, inca se gasesc pe langa orasele mari locuri cu moara de unde o puteti cumpara. Daca totusi nu gasiti puteti folosi o faina 650.
Făina integrală măcinată la moară cu pietre aduce beneficii suplimentare prin comparație cu faina albă datorită conținutului său de numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5. Conține și un antioxidant puternic, vitamina E,care protejează membranele celulare și celulele cerebrale de daunele provocate de radicalii liberi. 120 grame de făină integrală conțin 7,6 mg de niacină (38% din doza recomandată zilnic), în schimb aceeași cantitate de faină albă conține numai 0,8 mg. În ceea ce privește mineralele, 120 grame de făina integrală oferă peste 100% din doza recomandată zilnic de seleniu și 230% din doza recomandată zilnic de mangan.
CLATITE CU NUTELLA RETETA
In primul rand incepem prin a pregati toate ingredientele. Laptele sau apa minerala trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol punem catitatea de lapte/apa minerala , praful de sare si lingura de ulei de masline. Amestecam putin continutul si incepem sa adaugam treptat cantitatea de faina pentru a nu forma cocoloase.
Daca folositi lapte , incercati sa gasiti o sursa de lapte natural care sa fie de incredere. Incep din ce in ce mai mult sa ma minunez de termenul de valabilitate al laptelui din comert.
FINALIZARE PREPARAT
Dupa ce aluatul de clatite este gata putem sa incalzim tigaia pe care o ungem cu putin ulei de masline. Dupa fiecare clatita nu uitati sa repetati acest pas, puteti folosi o pensula siliconica din bucatarie sa ungeti uniform tigaia. Clatitele nu au nevoie de mult timp pentru a le rumenii, cate 2 minute pe fiecare parte.
De regula preferatele noastre sunt clatitele cu nutella si fructe de padure, insa le mancam cu placere si pe cele cu gemuri naturale facute de familie sau umplute cu frisca si sos de ciocolata sau inghetata, sau..,sau…,sau… sunt foarte versatile clatitele , dar si poftele noastre sunt pe masura.
Acest preparat Frantuzesc este foarte delicios si versatil , se face foarte rapid si este indragit de toti iubitorii de desert.
Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.
Ne găsiți și pe Facebook!