Ciorba de oase afumate

CIORBA DE OS AFUMAT

RETETA CIORBA DE OASE AFUMATE

Facem azi o ciorba de oase afumate , os afumat cu ceva carne pe el totusi ca na , sa mai gasim ceva si prin zeama.

Au trecut Sarbatorile si parca nu mai intra sarmalele. Tanjeam dupa o zeama buna si m-am gandit brusc ca anul asta am fost gospodar si am ajumat ceva oase.

Ciorba de afumatura este una din preferatele mele cel putin in sezonul rece pentru ca vedeta din farfurie e proaspata.

Pregatire 10 minutes
Gatire 2 days 12 hours
Timpul Total 2 days 12 hours 10 minutes
Categorie Mancare Gatita, Supe si Ciorbe
Bucatarie Romaneasca
Portii 4 persoane

Ingrediente
  

  • Oase Afumate
  • 2 buc Cartofi mari
  • 2 buc Morcovi
  • 1 buc Telina
  • 1 buc Ceapa mare
  • 2 buc Galbenusuri de ou
  • Smantana 25% grasime
  • Otet sau Suc de lamaie
  • Patrunjel si Tarhon proaspat sau uscat

CIORBA DE OASE AFUMATE

CIORBA DE OASE AFUMATE
OS AFUMAT

Anul asta la insistentele socrilor nu am mai executat chirurgical oasele si bine au spus.

Am sortat cateva oase pe care am lasat si ceva carne pe ele si le-am aruncat direct pe sarma si la sare.

Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin. 


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU CIORBA DE OASE AFUMATE ?

Când vine vorba de ciorba , ingredientul esential este apa. Imi tot vine in minte ceva ce am vazut pe la TV despre o domnisoara ce voia sa faca ciorba si uita ca trebuie sa puna si apa. hihihi!

Exista multe metode de preparare a ciorbei de os afumat dar toate incep cu acelasi lucru, firberea oaselor.

Pentru un gust desavarsit va indemn sa spargeti/taiati oasele si dupa sa le puneti la fiert. Aroma pe care o lasa si maduva este extraordinara. 

Oasele se firb bine pana carnea se desprinde de pe os , eu scot carnea de pe oase si mai las dupa oasele sa mai fiarba la foc mic daca vad ca maduva din ele mai este prezenta.


RETETA CIORBA DE OS


Atentie ! Carnea nu trebuie sa fie foarte sarata, noi nu lasam la sare foarte mult carnea/oasele inainte de a le afuma. Daca aveti oasele din comert verificati sa nu fie sarata excesiv altfel nu puteti sa mancati rezultatul final.

Dupa ce oasele au fost fierte la foc mic strecuram zeama , sa nu ramana urme de oase.

Legumele le taiati dupa preferinta , cubulete mici sau mari , totul depinde de preferintele voastre.

Punem oala cu zeama strecurata din nou la fiert si aruncam carnea de pe oase si legumele.

CEA MAI BUNA CIORBA DE OASE AFUMATE RETETA

Cand aproape sau fiert legumele noastre gustam zeama , daca nu este suficient de sarata , adaugati dupa gust.

Intr-un bol separat punem cele 2 galbenusuri si 3 linguri generoase de smantana si omogenizam cele 2 ingrediente , depinde de cantitatea de zeama pe care o aveti , intr-o oala de 5 l eu zic ca este suficienta cantitatea , puteti completa ulterior in farfurie dupa gustul dumneavoastra.

Cand legumele sunt fierte , oprim focul si adaugam patrunjel si tarhon , cel mai bine este daca le gasiti proaspete , daca nu , merg si uscate.Putem sa adaugam acum si zeama de lamaie sau otet dupa gust, incercati totusi sa nu puneti foarte mult lasati fiecare participant la ospat sa isi dreaga dupa propriul plac. In bolul in care am omogenizat galbenusurile si smantanta punem un polonic de zeama fierbinte si amestecam bine pana totul este omogenizat. Acest lucru face ca smantana sa nu se branzeasca si galbenusurile sa nu se faca cocoloase. Adaugam toata compozitia in oala si amestecam bine.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna si un an nou fericit!


CIORBA DE OS


ATENTIONARI PRIVIND CONSUMUL DE CARNE AFUMATA

Carnea afumată provine dintr-o metodă de preparare a cărnii care implică de obicei arderea lemnului, care generează fum și căldură pentru a încetini gătirea oricărei cărni.

Fumatul de carne a fost întotdeauna banal pentru țările nedezvoltate, deoarece vindecarea și fumatul de carne ajută la conservarea cărnii printr-un efect antimicrobian.

CIORBA DE OASE AFUMATE
OS AFUMAT

Consumul de carne afumată este rău pentru tine? Raspunsul este da, dar depinde de cât de des îl mănânci. Din păcate, consumul regulat de alimente afumate precum porc, carne de vită sau orice carne, de altfel, va avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră.

Fumatul cărnii prin arderea lemnului, cărbunelui sau gazului îl expune la hidrocarburi policiclice aromatice (HAP). Aceste HAP au proprietăți cauzatoare de cancer care cresc riscurile de a face cancer dacă sunt consumate prea des. Pe lângă acest fapt, reacția HAP și azotului, care este foarte frecventă, are și mai multe proprietăți cancerigene.

Deși majoritatea studiilor pe această temă nu sunt absolute, au rezultate și rezultate convingătoare ample. Deci, cel mai bine este să evitați consumul zilnic de alimente afumate, dacă este posibil. Expresia „mai bine sigur decât rău” este foarte potrivită în această situație.

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.
Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Stavrid marinat la borcan, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE