Orez cu lapte vegan

orez cu lapte vegan


PREGATIRE

15 minute

GATIRE

15 minute

TOTAL ESTIMAT

30 minute


INGREDIENTE

  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceasca de apa
  • 4 cesti de lapte de soia
  • scortisoara macinata
  • miere de albine
  • Esenta de vanilie

INTRODUCERE

Reteta de orez cu lapte vegan este adresata celor cu diete sau stil de viata vegan si persoanelor care vor sa manance ceva dulce in perioada postului.

lapte de soia
Lapte de soia

Sub forma de lapte, soia are rol de reglare a nivelului de colesterol. Hormonii vegetali, izoflavonoidele contin fibre si acizi grasi polinesaturati, care pot scadea cantitatea de colesterol “rau” din sange si o pot creste pe cea de colesterol “bun”. In plus, printre principalele efecte pozitive ale izoflavonoidelor in organism se numara si reglarea tensiunii arteriale.

Pentru ca este hranitor si cu putin calorii, laptele de soia este recomandat in diete, avand doar 40 de calorii la 100 de mililitri.


MOD DE PREPARARE

In primul rand incepem prin a spala orezul in cateva ape , pana cand apa ramane clara.

Punem la fiert intr-un recipient orezul cu ceasca de apa si lasam la foc mic pana cand apa este absorbita. In momentul in care apa a scazut adaugam cele 4 cesti de lapte de soia si amestecam. Lasam la fiert si amestecam din cand in cand , se va forma o spuma pe care o indepartam. Dupa ce laptele este absorbit adaugam 1 lingurita de scortisoara macinata si 1 lingurita de esenta de vanilie , amestecam constant pentru a nu se lipii orezul si lasam inca 2 minute pe foc.

Dupa ce sa racit putin preparatul putem adauga miere de albine 1-2 linguri pentru a indulcii preparatul. Putem adauga cateva fructe daca nu dorim sa indulcim cu miere.


CONCLUZIE

Acest preparat este simplu de realizat si foarte rapid. Se poate consuma de orice persoana , chiar daca este la dieta, are un stil de viata vegan chiar si de cei mici.

orez cu lapte vegan
Orez cu lapte vegan

Se poate folosi cam orice lapte vegan in acest preparat nu neaparat cel de soia, puteti folosii lapte de migdale, cocos etc.

Incercati dupa ce puneti laptele de soia sa ramaneti langa aragaz pentru ca are tendinta de a se lipi foarte rapid si astfel puteti strica preparatul.

Daca nu sunteti fan miere , puteti sa mai adaugati deasupra preparatului dulceata voastra preferata.

Noi va uram pofta buna si spor la experimentat.

Poti viziona si articolul despre Creveti in sos de unt.