Ciolan de porc la cuptor

ciolan de porc la cuptor

RETETA CIOLAN DE PORC LA CUPTOR

Reteta pentru ciolan de porc la cuptor iese in evidenta in primul rand prin aceasta bucata de carne cu os , cu soriciul crocant si carnea ce se desprinde de pe os.

Anul trecut de ignat am reusit sa facem foarte multe lucruri si sa pregatim diverse „piese„.

Vorbim astazi despre ciolanul de porc , numai bun pentru o reteta la cuptor cu bere.

Pregatire 10 minutes
Gatire 2 hours
Timpul Total 2 hours 10 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 3 persoane

Ingrediente
  

  • Ciolan de Porc cu soric
  • Piper
  • Sare grunjoasa
  • Usturoi
  • 330 ml Bere blonda

CIOLAN DE PORC LA CUPTOR

ciolan de porc la cuptor
Produse Naturale

Am tot insistat in mai toate articolele sa incercati sa procurati produse crescute de oameni in gospodarii. Stiu ca pentru multi oameni de la oras este ceva mai dificil insa nu exista grad de comparatie cand vine vorba de calitate si beneficiile consumului de produse cu adevarat BIO. Incepand cu 2024 familia noastra isi propune sa nu mai consume carne din magazine indiferent de eticheta prezentata la raft , sau cel putin in proportie de 80% sa fie respectata regula. Produsele de curte nu sunt chiar atat de greu de gasit daca chiar va doriti acest lucru si cred ca toata lumea stie diferenta intre o ciorba de pui de tara si un pui din magazin. Noi poate avem noroc cu socrii ce locuiesc la țară si avem acces mult mai usor la produse. 


MOD DE PREPARARE


CUM SE PREPARA RETETA PENTRU CIOLAN DE PORC LA CUPTOR ?

Când vine vorba de ciolan la cuptor , berea trebuie sa curga, atat in pahar cat si in tava peste ciolan.

Ciolanul la cuptor nu este ciolan daca soriciul nu este crocant.

Se incepe prin curatarea soriciului daca acesta mai contine urme de par (daca este din comert si este oparit). Am incercat reteta si cu ciolan din comert dar parca nu are acelasi gust cu ciolanul parlit in gospodarie.

Dupa curatarea ciolanului lucrurile tin doar de timpul petrecut la cuptor.


RETETA CIOLAN DE PORC


Ciolanul se cresteaza cu un cutit ascutit dar nu in adancime. Se taie pe lat soriciul si se inteapa cu varful cutiului pentru ca aromele sa patrunda in adancime.

Intr-o tava se pune amestecul de bere , sare , piper si usturoi (cateii de usturoi intregi dar zdrobiti la cutit).

Se aseaza ciolanul de porc in mijloc si se acopera tava cu folie de aluminiu sa inabusim preparatul.

CEA MAI BUNA RETETA DE CIOLAN DE PORC LA CUPTOR

Totul se pune la cuptor , preincalzit in prealabil la 180 grade celsius. Se lasa 45 minute si dupa se intoarce ciolanul pe cealalta parte unde mai sta aproximativ 45 minute tot cu folie de aluminiu.

Dupa aproximativ 1.5 ore de stat la cuptor , se scoate tava din cuptor , se inlatura folia de aluminiu si se va pune un gratar in tava pentru ca ciolanul sa nu mai stea in sosul format in tava. Astfel soriciul se va face uniform (crocant)

Peste ciolan se va pune sare grunjoasa , asta va ajuta si la gust si la faptul ca va face soriciul foarte crocant. Cuptorul se seteaza pe 220 grade celsius si se baga tava inapoi pentru inca 30 de minute. In tava se pot arunca cartofi taiati pe lung mai grosi iar sosul va da o savoare incredibila cartofilor.

Acestea fiind spuse va urez pofta buna!

ciolan de porc la cuptor
Din butoiul magic

CIOLAN LA CUPTOR


BENEFICIILE CONSUMULUI CARNII DE PORC

Consumul de carne de porc poate avea atat beneficii, cat si dezavantaje asupra sanatatii noastre. Carnea de porc este un aliment care ofera o varietate de nutrienti, iar pe langa aroma sa placuta, contine grasimi mononesaturate, similare cu uleiul de masline. Consumul sau a fost stigmatizat si oamenii cred ca este un aliment bogat in grasimi care dauneaza sanatatii, insa carnea de porc are si proprietati benefice, cum ar fi proteinele, mineralele, vitaminele B si aminoacizii esentiali necesari pentru o buna nutritie.

Daca doresti sa afli informatii despre cum se pastreaza pestele cumparat proaspat mai mult timp , te invit sa citesti articolul nostru.

Proteinele: Carnea de porc este o sursa buna de proteine, care sunt esentiale pentru dezvoltarea si regenerarea tesuturilor din corpul nostru.
Vitamina B12: Carnea de porc contine vitamina B12, care este esentiala pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.
Acidul oleic: Carnea de porc contine acid oleic, un tip de grasime sanatoasa, care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima.
Sursa de minerale esentiale, cum ar fi potasiu, fosfor, zinc si fier.
Ofera vitamine din grupa B: B1, B3, B6 si B12.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Musaca de cartofi, găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE