Antricot de vita – Steak

Antricot de vita

ANTRICOT DE VITA RETETA

Bine ați venit pe blogul meu culinar! Astăzi, vă voi împărtăși o rețetă delicioasă și ușor de pregătit: Antricot de vita. Este perfect pentru o cină în familie sau pentru a impresiona prietenii la o masă festivă.

Pregatire 10 minutes
Gatire 15 minutes
Timpul Total 25 minutes
Categorie Mancare Gatita
Bucatarie Romaneasca
Portii 3 Persoane

Ingrediente
  

  • 2 buc Antricot de Vita
  • 50 g Unt
  • Sare si piper
  • 3 catei Usturoi
  • Rozmarin Proaspat
  • 1 lingura Ulei de Masline

ANTRICOT DE VITA RETETA


INFORMATII DESPRE CARNEA DE VITA SI BENEFICIILE ACESTEIA !

Carnea este principala sursă de proteină din alimentaţia omului, proteinele de origine animală sunt de calitate superioară şi conţin toţi aminoacizii esenţiali, aminoacizi pe care corpul uman nu-i poate sintetiza. Carnea de vită este o sursă importantă de fier.

antricot de vita RETETA
Antricot de vita

Fierul este esențial pentru funcționarea optimă a organismului, el fiind cel care transportă oxigenul și substanțele nutritive în tot corpul, la organele vitale. Carnea de vită este o sursă importantă de fier, în special de fier hemic, ce se găsește doar în alimente din surse de origine animală. Spre deosebire de fierul non-hemic, conținut de legume, fierul din carnea de vită este mult mai ușor absorbit de către organism. Carnea de vită este, în general, mai tare decât cea de porc, însă mult mai sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive. Carnea de vită proaspătă are o culoare roșu închis, iar cea care provine de la vițel poate fi de un roz-deschis sau puțin albicioasă fiind totodată mult mai moale decât cea care provine de la o vacă matură sau de la un bou.


MOD DE PREPARARE


CUM SE GATESTE RETETA DE ANTRICOT DE VITA LA TIGAIE CU UNT , USTUROI SI ROZMARIN?

În primul rând dacă antricotul a stat în frigider , trebuie scos la temperatura camerei cu minim 30 de minute înainte să o gătești.

Încercați să stergeți cu șervețele de bucătărie pentru a elimina excesul de apă. Bucata de carne nu trebuie crestată sau ințepată pentru a păstra sucul propriu la interior în momentul gătiri. Condimentează carnea cu sare și piper doar înainte de a pune antricotul în tigaie. Tigaia trebuie încinsă destul de bine și punem 2 linguri de ulei de măsline. În funcție de grosimea pe care o are antricotul ținem carnea la foc mediu , de regulă începem cu 1 minut pe fiecare parte. După ce carnea este rumenită pe ambele parți câte 1 minut , adăugăm untul , rozmarinul și usturoiul. Cu o lingură aruncăm pe carne untul aromatizat de la usturoi și rozmarin constant câte 1 minut pe fiecare parte. Timpul acesta de gătire este pentru a obține un medium-rare în condițiile carnea nu este mai groasă de 2 degete.


FINALIZARE PREPARAT


După gătire carnea se va lăsa 10 minute la odihnit, aceasta va continua să se gătească la interior , să aveți în vedere și acest aspect cât timp lăsați carnea în tigaie.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Friptura de vita, găsești linkul aici.

ANTRICOT DE VITA


CARNE DE VITA – BENEFICII SI CONTRAINDICATII

Carnea de vita consumată cu moderație aduce foarte multe beneficii organismului nostru. Mai jos regăsiți câteva din beneficiile consumului cât și contraindicații:

antricot de vita RETETA
Antricot de vita
1. Carnea de vită ajută la menținerea masei musculare.2. Ajută la imbunătățirea performanței atletice.3. Carnea de vită ajută la prevenirea anemiei.4. Carnea de vită ajută la prevenirea anemiei.

CONTRAINDICATII

Excesul de fier din sânge – carnea de vită este una din cele mai bogate surse alimentare de fier. Persoanele care stiu ca au mult fier in sânge ar trebui să evite consumul excesiv de carne de vită deoarece poate provoca supraincarcare cu fier.Studiile observaționale efectuate asupra consumului de carne roșie și bolile de inimă oferă rezultate mixte. Unele studii detectează un risc crescut de a dezvolta boli de inimă atunci când consumăm carne roșie. Alte studii au aratat un risc crescut atunci când consumăm doar produse procesate din carne roșie, iar altele nu au raportat nici o asociere semnificativă.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru pastramă de miel la grătar , găsești linkul aici.

Noi vă urăm poftă bună și spor la experimentat.

Dacă ești interesat / interesată să descoperi și o rețetă pentru Chiftelute de Vita in Sos, găsești linkul aici.

Ne găsiți și pe Facebook!


IDEI DE MANCARE